Amanos şehitleri Berlin’de anıldı

Amanos şehitleri Almanya’nın başkenti Berlin’de NAV-DEM ve DEST-DAN Kadın Meclisi tarafından düzenlenen bir halk toplantısıyla anıldı.

20 Kasım’da Hatay’ın Hassa ilçesi Amanos dağlarında işgalci Türk ordusu ile girdikleri çatışmada yaşamlarını yitiren HPG gerillaları, Merdin Midyat (Helex) nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Arı (Amed Redur) ve Efrinli Ahmed Muhammed (Baran Amanos) Berlin’de kitlesel bir toplantıyla anıldı.

Hafta sonu Berlin NAV-DEM lokalinde yapılan anmaya DEST-KADIN Meclisi üyeleri, yurtseverler ve şehit Amed Redur’un yakınları katıldı.

Amanos şehitlerinin şahsında tüm Kürdistan ve dünya devrim şehitlerinin de anıldığı anma toplantısı saygı duruşu ile başladı.

Anmada konuşan Amed Redur’un kardeşi Teyfik Arı, Amed Redur’un şahsında tüm şehitleri bir kere daha andıklarını ve ailece başı dik gururla kardeşlerinin şahadetini karşıladıklarını belirterek, “onlara layık olma sözü veriyoruz” dedi.

Anmada Amed Redur’un dayısı Ekrem Bilgiç de bir konuşma yaptı.

Kürt siyasetçi Fırat Karakoçan da şehitleri sadece şahadet tarihlerinde veya yıldönümlerinde değil, her gün anmak gerektiğini belirterek “onlara ve anılarına bağlı kalmak boyun borcumuzdur” dedi.

Anmaya katılanlar da şehitlerin anısına bağlılık konuşması yaptı. Anma toplantısı “Şehit namırın” ve “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi

Şehit ailelerine başsağlığında bulunmak için yüzlerce Kürdistanlı Berlin NAV-DEM lokalini ziyaret etti.