Asos şehitleri Lavrio Kampı’nda anıldı

TCŞ ve Kürdistan Kültür Derneği, Asos bölgesinde şehit düşen gerillalar Mervan Misto (Rêzan Baran) ve Huseyin Resûli Kizilbaş (Bawe Sur) için Lavrio Kampında anma töreni düzenledi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Kürdistan Kültür Derneği, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Lavrio Kampı’nda, 22 Ağustos'ta Şarbajar’a bağlı Asos bölgesinde Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen gerillalar Mervan Misto (Rêzan Baran) ve Huseyin Resûli Kizilbaş (Bawe Sur) için anma töreni düzenledi. 

Kamp bahçesinde gerçekleştirilen anmaya çok sayıda kişi katılırken, bahçe Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK bayrakları ve şehit gerillaların resimleri ile süslendi. 

Saygı duruşu ile başlayan törende yapılan konuşmalarda, Kürdistan özgürlük mücadelesinin büyük bedellerle zafere yürüdüğüne dikkat çekildi. Şehitlerin çizgisinin Kürt halkının da çizgisi olduğuna işaret edilen konuşmalarda, tüm saldırılara karşı örgütlü gerilla ve halk gerçekliğinin zaferi müjdelediği belirtildi. 

Konuşmaların ardından şehit iki gerillanın yaşam ve mücadelelerini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Gösterim büyük bir ilgiyle izlenirken anma "Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîlla" sloganları eşliğinde son buldu.