GÖRÜNTÜLÜ

Atina’da ‘Tecride son, Önder Apo’ya özgürlük’ şiarıyla eylem

“Önder Apo’ya Özgürlük, Kurdistan’a Statü” şiarıyla bir araya gelen Kurdistanlılar, İmralı tecrit sistemini kaldırma karşısında taviz dayatmasına karşı kesintisiz eylemde olacaklarını vurguladı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E) tecrit ve işgale karşı acil eylem çağrısı üzerine Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, akşam saatlerinde Yunan Parlamentosu önünde eylem gerçekleştirdi.

Eylemde soykırımcı Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da halkın yerleşim alanlarını da kapsayan askeri saldırılarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

İngilizce ve Yunanca basın açıklamalarının ardından kitle slogan, alkış ve ıslıklarla bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Tecrit ve işgal saldırıları hakkında da Yunan halkına bildiri dağıtıldı.

Kurdistan Demokratik Toplum Merkezi öncülüğünde bir araya gelen kitle, eylem boyunca PKK ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar taşıyarak, işgal ve tecridin teşhirine yönelik pankartlar açtı.

Kitle sık sık “Bijî Berxwedana Gerîla”, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Diktatör Erdoğan” sloganları attı.