Atina’nın 15 farklı noktasında teşhir eylemleri

Başkent Atina’ya bağlı Lavrion, Spata, Gylfada, Markopolo merkezlerinin yanı sıra kentin en kalabalık meydanlarında Türk devletinin kimyasal silah kullanımı teşhir edildi; Avrupa’nın 3 maymun konseptinin boşa çıkarılacağı vurgulandı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde AKP-MHP ordusunun Medya Savunma Alanları'nda kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği soykırım savaşı kentin farklı noktalarında yapılan eylemlerle teşhir edildi.

Atina’ya bağlı Lavrion, Spata, Gylfada, Markopolo merkezleri ile kentin en kalabalık meydanları olan Syntagma, Akdemia, Ulusal Arkoloji Müzesi ve Uluslararası Pireas Limanı başta olmak üzere 15 farklı noktada düzenlenen eylemlerde BM, AB ve NATO üçlüsünün sessizliğine istinaden 3 maymun vurgusunun yer aldığı pankartlar ve kimyasala karşı temsili koruyucu elbiseler giyilerek kimyasal silahlara dikkat çeken bildiriler dağıtıldı.

Eylemlerde, Türk devletinin uluslararası yasaklı kimyasal silahlar kullanarak yeni bir katliama imza attığı, son olarak 17 gerillanın bu şekilde katledildiği anlatılarak, başta BM, AB, NATO ve OPCW  olmak üzere Avrupa devletleri ve uluslararası kurum ve kuruluşların Kürtlere yönelik kimyasal silah kullanımı  konusunda tam bir ikiyüzlülük sergileyerek üç maymun tutumu sergilemeleri kınandı ve bu kurumların sessizliklerini bozup derhal sorumluluğa davet edildi.

Eylemde sık sık "Bijî Serok Apo", “Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız”, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan Kurdistan’dan defol”, “Terörist Türk devleti”, “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı. Eylem, Türk devleti aleyhine atılan sloganların ve binlerce  bildirilerin dağıtılması ile sona erdi.