AVEG-KON: İbrahim Okçuoğlu yoldaşımızı kaybettik

İbrahim Okçuoğlu'nun yaşamını yitirdiğini duyuran AVEG-KON, "Mirasına sahip çıkacağız" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye ve Ortadoğu devrimci hareketinin bir çınarı yaşama veda etti. 24 Ağustos sabahı İbrahim Okçuoğlu yoldaşımız, yakalandığı kanser hastalığı sonucu yaşama veda etti. Marksist teoride ve siyasette büyük bir bilgemizi kaybettik" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

İbrahim Okçuoğlu yoldaşımız, sayısız gençlik kamplarında verdiği eğitimleriyle birçok gençlik kuşağının 'Selim Hocası' ya da 'Doktor' yoldaşı oldu. Güler yüzlülüğü, şakacılığıyla, mütevazılığı ve ideolojik bilgeliğiyle biliniyordu.
Uluslararası buluşmalara katılarak devrimci çizgiye sahip çıktı. Rojava Devrimi’nin zaferinden sonra ICOR heyetiyle katıldığı Rojava ziyaretinde verdiği röportajda 'Umutsuz tek bir insan görmedim' diyerek devrimin coşkusunu paylaşmıştı.

Onun bıraktığı mirasa ve değerlere sahip çıkarak onu anacağız ve yaşatacağız. Başımızı dik tutarak devrim mücadelesinde ısrar edeceğiz!
İbrahim Okçuoğlu yoldaş, Rosa Lüksemburg ve Karl Liebknecht yoldaşların yattığı Berlin Friedrichsfelde mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacaktır. Detaylı bilgiler somutlaştıkça paylaşacağız."