Avrupa Özgür İttifakı ile Galiçyalı vekilden 4 Nisan çağrısı

Avrupa Özgür İttifakı, AP üyesi Galiçyalı Ana Miranda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yaptıkları paylaşımlarda üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını ve özgürlüğüne kavuşturulmasını talep etti.

Çevrecilik, bireysel özgürlük, kapsayıcı demokrasi, çok kültürlülük, sosyal adalet, cinsiyet eşitliği, küresel sürdürülebilir kalkınma ve şiddetsizlik gibi ilkeleri temel politikası haline getiren ve Avrupa Parlamentosu’nda (AP) siyasi bir grup olarak ittifak kuran Avrupa Özgür İttifakı (EFA) ile Sol kanat Galiçya milliyetçi partilerinin siyasi ittifakı Galiçya Milliyetçi Bloku adına Galiçya’yı Avrupa Parlamentosu’nda temsil eden Ana Miranda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle dijital medya hesabından özgürlüğünü talep eden paylaşımlarda bulundu.

EFA ile Ana Miranda’nın paylaşımları şöyle:

“15 Ocak 1999’dan bu yana cezaevinde bulunan Kürt lider Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan’da 73. Doğum günü vesilesiyle tecridin derhal kaldırılmasını talep ediyor ve özgürlüğü için çağrıda bulunuyoruz. Öcalan’a özgürlük!”