Avrupa’da 4 Nisan coşkusu sürüyor: Önderliğimizi ve Kürdistan'ı özgürleştireceğiz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73. yaş günü, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bileşenleri tarafından Avrupa kentlerinde düzenlenen renkli etkinliklerle kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 73. doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle Avrupa’da günlerdir devam eden kutlamalar, bugün de sürdü.

İsviçre, Finlandiya, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İtalya ve Yunanistan kentlerinde farklı etkinlikler düzenlendi.

LUZERN

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen 4 Nisan kutlamasına İsviçre’nin Luzern kentinde yaşayan Kürdistanlılar katıldı.

Kutlama öncesi bir konuşma yapan CDK-Luzern Eşbaşkanı Ercan Güneş, "Önderliğimiz bundan 74 yıl önce doğuşuyla Kürt halkının özgürleşmenin önünü açarak yaratmış olduğu özgürlük paradigmasıyla halkların umudu olmuştur" dedi. Güneş, "Önder Apo'nun özgürlüğüne kavuşması demek Kürt halkının, Kürt kadının ve Kürdistan'ın özgürlüğüne kavuşması demektir. Bizler 2022 yılının Önderliğimizin özgürleştirilmesi yılı olması için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Barış anneleri ve çocukların da katıldığı kutlama, müzik eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

AARAU

İsviçre’nin Aarau kentinde Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya Kürdistanlılar fidan dikerek 4 Nisan'ı kutladı.

BIEL

İsviçre’nin Biel kentinde Arin Mirkan Kadın Komünü öncülüğünde CDK lokalinde gerçekleşen kutlamaya, Biel'de yaşayan Kürdistanlılar katıldı. Coşkunun hakim olduğu kutlamada hazırlanan pasta çocuklar tarafından kesildi.

ST GALLEN

İsviçre’deki etkinliklerin bir merkezi de St. Gallen’di. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde 4 Nisan vesilesiyle kutlama etkinliği düzenlendi. 

PARİS

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 73'üncü yaş günü için Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Burada konuşan Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanları Azad Doğan ve Xanê Kerboran, "Önderliğimizin doğum günü Kürt halkının yeniden dirilişinin simgesidir. Bu yıl önderliğimizin ve halkımızın özgürlük yılı olması dileği ile bir kez daha rojbûna te rojbûna me ye, bijî Serok Apo diyoruz" diyerek, Önderliklerinin özgürlüğü için mücadelenin sürdüğünü vurguladı. 

Kısa konuşmanın ardından pasta kesilirken  TEV-ÇAND bünyesindeki müzisyenler ve Ulaş Kelaşîn kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. 

Paris’in Evry, Villenevue banliyölerinde de ayrıca bir kutlama etkinlikleri düzenlendi. 

Evry Çiçek Botan Kadın Meclisi öncülüğünde saat 17.00'da başlayan etkinlik, sinevizyon gösterimi, halay ve sloganlarla saat 22.00'ye kadar sürdü.

LONDRA  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü dolayısıyla İngiltere’nin başkenti Londra’da fidanlar ekilerek, kutlama yapıldı.  

Londra Kürt Kadın İnisiyatifi, Jinên Ciwan ên Tekoşer (TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü doğum günü etkinlikleri kapsamında fidanlar dikildi.

Kadın ve gençler tarafından dikilen fidanlar toprağa verilirken, özgürlük ve demokrasi dileklerinde bulunuldu.

Etkinliğe katılanlar “Ey Serok rojbûna te pîroz be", "Bijî Serok Apo" sloganları atılırken burada gençlik adına bir açıklama yapan Egîd Heval, “Önder Apo’nun doğum günü aynı zamanda Kürt halkının yeniden diriliş günüdür. Bu diriliş ve özgürlük gününü coşkuyla kutlarken, önderliğimiz paradigması çerçevesinde ekolojik yaşamı büyütüyoruz. Yaşasın Önder Apo etrafında direnler” dedi. Etkinlik söylenen şarkılar ve halaylarla son buldu.  

HELSİNKİ
Finlandiya’nın Helsinki kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü çocukların katılımıyla kutlandı. Aynı zamanda Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) ile Kadın Savunma Birlikleri’nin (Yekîneyên Parastina Jinê-YPJ) de kuruluş yıl dönümleri verilen mesajlarla kutlandı.

Etkinlikte müzik eşliğinde halay çekildi.

GREVENBROICH

Almanya’nın Grevenbroich kentinde Şehîd Tijda Ekecik Kadın Komünü tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü için etkinlik düzenlendi. Büyük bir coşkuyla kutlanan gün, Kürt halkının doğuşu olarak dillendirildi.

Etkinlikte öncelik çocuklara verilerek  hazırlanan hediyeler dağıtıldı.

AMSTERDAM

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Kürt halk lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü için gemi turu düzenlendi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJKE) düzenlediği etkinlik için 4 gemi tutuldu.

TJK-E temsilcisi yaptığı konuşmada, 73 . doğum günü vesilesiyle Abdullah Öcalan’a özgürlük talebini yineledi.

Gemiler 2 saati aşkın bir süre Amsterdam’ın ünlü  kanallarında tur yaptı. Gemilere Öcalan’ın özgürlüğüne dikkat çeken poster ve bayraklar asıldı. 

TORINO

İtalya’nın Torino kentinde kutlama, “4 Nisan Önder Apo'nun doğum günü bu yıl özgürlük yılı olacak” şiarıyla yapıldı. Etkinliğe katılanlar, “Bîjî Serok Apo”, “Rojbûna te pîroz be ey Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı.

LAVRIO

Kürdistan Kültür Derneği ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Yunanistan'da bulunan Lavrio kampında 73 yaşına giren Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü gerçekleştirdiği etkinlik ile kutladı. Saygı duruşu ile başlayan ve yüzlerce kişinin katıldığı kutlama, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ile devam etti. Konuşmalarda Kürt Halk Önderi Öcalan'ın hedefleri, amaçları ve yarattığı değerler ile PKK'nin "terör örgütleri listesi"nden çıkarılmasına dair devam eden kampanyaya dikkat çekildi.

Konuşmaların ardından patlatılan havai fişekler, renkli görüntüler oluşturdu.

Daha sonra Öcalan'ın yaşamı ve mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından kutlama yakılan ateş etrafında çekilen halaylar ve "Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jîyan nabe", "Rojbûna te pîroz be ey serokê me" sloganları ile son buldu.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde saat 18.00'da DKTM'de Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde 4 Nisan, coşkulu bir şekilde kutlandı.

RENNES VE DRAGUIGNAN

Öte yandan Fransa'nın Draguignan ve Rennes kentlerinde de kutlamalar yapıldı. 

Rennes Zîn Kadın Meclisi ve Amara Halk Meclisi tarafından bu akşam 4 Nisan vesilesiyle Ramazan iftar yemeği verildi. İftardan sonra 4 Nisan kutlaması yapıldı.

Draguignan'daki kutlama da Sara Kadın Komünü tarafından organize edildi.