Avrupa’da Abdullah Öcalan’a özgürlük için çadır eylemleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm için 10 Ekim’de başlatılan küresel hamle kapsamında Avrupa’nın birçok ülkesinde çadır eylemleri devam ediyor.

Çok sayıda kentte 24 Ekim günü kurulan üç günlük çadır eylemleri ikinci gününde devam ederken, bazı kentlerde 25 Ekim’de eylem başlatıldı.

Eylemler, 10 Ekim’den itibaren Kürt halkının dostlarının 100’ü aşkın merkezde basın açıklamaları ile başlattığı “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi kapsamında gerçekleşiyor.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde bu çarşamba günü çadır kurularak, Fransızca ve İngilizce bilgilendirmeler yapıldı. Çadır eyleminde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitapları ve tecride ilişkin bildiriler de çevredekilere dağıtıldı.

KOPENHAG

Danimarka’nın Kopenhag kentinde başlatılan çadır eylemi ise ikinci gününde devam etti.

Eylemde tecride ilişkin bildirilerin yanısıra Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Danimarka Parlamentosu önünde düzenlenen eylemde konuşan Doğu Kurdistanlı sosyalist Hidayet Mele Eli, eylem sırasında yaptığı konuşmada “Abdullah Öcalan, İmralı cezaevinin bütün zor koşullarına rağmen direnmekte, özgürlük, çözüm ve yaşam perspektifleri sunmaktadır. Abdullah Öcalan’a sahip çıkmak, Kürt halkının özgürlüğüne ve bütün değerlerine sahip çıkmaktır” dedi.

Mele Eli, “Abdullah Öcalan’a sahip çıkmak, bir ivedi görevdir” diye ekledi. Bu eylem 26 Ekim günü sonlandırılacak.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde 24 Ekim’de başlatılan çadır eylemi de ikinci gününde sürüyor.

Kürt kadın hareketi öncülüğünde Hollanda Parlamentosu önünde yürütülen eylemin ikinci gününde, kamuoyunu tecride ilişkin bilgilendirmek ve duyarlılık oluşturmak için bildiriler dağıtıldı. Eylemciler, seslerini geniş kitlelere duyurmayı amaçladıklarını ifade etti.

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kentinde “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm “ hamlesi kapsamında çadır kuruldu.

Uta Kadın Meclisi'nin organizesiyle Albertplatz meydanında açılan çadıra yoğun ziyaretler gerçekleşti. Eyleme katılan Sol Parti Milletvekili Mirko Schulze da bir konuşma yaparak, Abdullah Öcalan ve siyasi tutsakların özgür kalması gerektiğini vurguladı. Schulze, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için hep birlikte dayanışarak mücadele etmemiz gerekiyor. Bu nedenle başlatılan Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm hamlesini destekliyorum" dedi.
Uta Kadın Meclisi Sözcüsü Fate Han da İmralı tecrit ve işkence sistemine ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dair hazırlanan dosyaları CDU, SPD, FDP ve Yeşiller Partisi yetkililerine teslim etti.

FRANKFURT

 

Amara Kadın Meclisi'nin Almanya'nın Frankfurt kentinde Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm hamlesi dolayısıyla organize ettiği çadır eylemi, ikinci gününde de yoğun yağış altında sürdürüldü. 

Çarşı merkezi Hauptwache'de gerçekleştirilen eylem yarın 17.00'ye kadar sürecek. 

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm“ hamlesi kapsamında gerçekleştirilen çadır eylemi ikinci gününde devam etti.
Dest Dan Kadın meclisi ve Nav Berlin'in düzenlediği etkinlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit sistemi ve fiziki özgürlüğünü sağlanmasına yönelik açıklamalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı.  

Açıklamalarda,“ Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 25 yıl önce gizli servislerin de dahil olduğu uluslararası güçlerin komplosu ile kaçırılarak Türkiye’ye götürüldü. 25 yıllık İmralı işkence sisteminde rehin alınan Kürt Halk Önderi’nden 32 aydır haber alınamıyor. Bu nedenle Kürt Halk Önderi şahsında Kürt halkına uygulanan tecridi kıracağız, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana dek alanlarda olacağız“ denildi.

STOCKHOLM

İsveç'in Stockholm kentinde Amara Kadın Meclisi öncülüğünde açılan çadır eylemi, 3. gününü  tamamladı.

Bugün, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumunu ve perspektiflerini merak eden İsveçlilere bildiriler ve broşürler dağıtıldı. Araştırma yapmak isteyen öğrencilere de yabancı dile çevrilmiş kitaplar hediye edildi. 

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya şehrinde üç günlük stant eylemi ikinci gününü geride bıraktı.

10 Ekim’de 74 ayrı merkezde basın toplantıları ile kamuoyuna duyurulan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında Fransa’nın Marsilya kentindeki  eylemlilikler devam ediyor.
Marsilya Avrupa Temsilciliği önünde açılan standın ikinci gününde birçok dilde yazılı “Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü özgürlüğümüzdür” pankartı ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşındı.
Arin Mirkan Kadın Meclisi’nin yürüttüğü bugünkü eylemde, gün içinde hazırlanan dosyalar Avrupa Temsilciliği yetkililerine sunuldu.

Eylemin yarınki üçüncü günü ise, saat 10.00’da Kürt Halk Meclisi ile devam edecek. Çadır eylemi akşam saat 16.00’da düzenlenecek kitlesel bir miting ardından sonlandırılacak.