Avrupa’da sağanak yağış, su ve çamur sokaklara taştı

Avrupa’da aşırı yağışlar etkisini sürdürüyor. İsviçre’nin Luzern eyaletinde sağanak yağış yaşanırken, Londra’da demir yolları ve köprüler su altında kaldı. Belçika’nın Dinant kentinde de sağanak yağıştan kaynaklı çamur sokaklara taştı.

İsviçre’de dün öğleden sonra başlayan sağanak yağış özellikle Luzern kantonunda etkili oldu. Yaşamını yitiren olmasa bile yolları su bastı, tren seferleri durduruldu. Cumartesi günkü yağışlardan da en çok Appenzell kenti etkilendi.

Sağanak yağıştan etkilenen başka bir ülke ise İngiltere idi. İngiltere’nin güney doğusunda yağış etkili oldu. Başkent Londra sokaklarını sel basarken, tren seferleri durduruldu. Üç imparatorluk otobüsü suyun yükselmesinden kaynaklı olarak bloke oldu. İngiltere’de yağmur ve fırtınanın bugün gün boyu etkili olması bekleniyor.

Belçika’nın Dinant kentinde de dün suyun yükselmesi ardından sokaklar çamurla doldu. Tren seferleri durdurulurken, çok sayıda araç da çamura gömüldü.

Dinant Belediye Başkanı Axel Tixhon yaptığı açıklamada, “Dinant’da hiç görülmemiş durum. Küçük küçük dereler Meuse nehri kadar genişledi ve daha hızlı akmaya başladı. En fazla yağış, yarım saat ya da 45 dakika oldu. Su oranı ve şiddetini izah edemiyoruz” dedi.

Liege ve çevresinde meydana gelen sağanak yağış ile ardından yaşananlardan sonra halk şok altında. Sağanak yağış yaklaşık on gündür Meuse Vadisi dolayında etkisini sürdürüyor.