Avrupa'daki Kürtler alanlarda: Gerilla direnişini sahipleniyoruz

Fransa ve İsveç'teki Kürtler, soykırımcı saldırılara ve tecride karşı alanlara çıktı, gerilla direnişini selamladı.

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin soykırımcı saldırıları ve İmralı tecridine karşı protestolarını sürdürüyor.

Fransa ve İsveç'teki eylemlerde, Türk devleti protesto edilirken, gerilla direnişi sahiplenildi.

BORDEAUX


Fransa'nın Bordeaux kentinde, Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, İmralı tecridi ve işgalci saldırıları protesto etti.

Place de la Victoire Meydanı'nda düzenlenen eylemde, "Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne’ ve ‘Liberté Pour Ocalan – N’est pas Seul’ yazılı pankartlar açıldı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK ile TCŞ bayrakları taşındı.

TCŞ Bordeaux adına yapılan konuşmada, AKP-MHP savaş iktidarının tek amacının Kürdistan’ı işgal etmek ve Kürt halkını soykırımdan geçirmek olduğu söylendi. Konuşmada, "Biz devrimci, sosyalist ve demokratik gençler olarak hiçbir zaman bu ahlaksız saldırıları kabul etmiyoruz ve dünyanın her yerinde durmaksızın ayağa kalkıyoruz. İşgalci çeteler ülkemizden atılana kadar her an ayakta ve alanlarda olacağız. Son olarak Bordeaux yurtsever Kürt gençleri olarak özgür alanlarda, mevzilerde savaşan gerillaları selamlıyoruz" denildi.

DRANCY


Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, başkent Paris’in Drancy banliyösünde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Drancy Kürt Kültür Merkezi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK ve TCŞ bayraklarını açan gençler, buradan yürüyüşe başladı. Fransızca, ‘Kürt Halkının Lideri Öcalan’ın Hayatı Tehlikede’ ve ‘Ciwan Fedaiyên Rêber APO ne’ yazılı pankartlar eşliğinde yürüyüşlerini sürdüren gençler, sıklıkla, ‘Bijî Serok APO’, ‘Liberte Ocalan’, ‘Diktatör Erdoğan’, ‘Assassin Erdoğan (Katil Erdoğan)’, ‘A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)’ ve ‘Bijî Berxwedana Gerîla’ sloganlarını attı.

Eylem Drancy Belediyesi önüne kadar sürdü. Burada bir açıklama yapan gençler, direnişi büyütme mesajları verildi.

HELSINBORG


İsveç'in Helsingborg şehrinde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı açıklama yaptı.
Gerillanın tarihi direnişinin selamlandığı açıklamada, Kürdistanlılara ve dostlarına direnişi sahiplenme çağrısında bulunuldu.