Brüksel ve Düsseldorf'ta Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eylemi

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Konseyi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir eylem gerçekleştirildi. Almanya'nın Düsseldorf kentinde de aynı amaçla çadır eylemi gerçekleştirildi.

Belçika Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-BEL) Avrupa Konseyi önünde çadır eylemi ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti.

Eylem 26 ve 27 Ekim’de Brüksel’de yapılacak Avrupa zirvesi öncesine denk geldi.

Onlarca kişinin katıldığı eylemde Avrupa kurumları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm için harekete geçmeye çağrıldı.

NAV-BEL yaptığı açıklamada Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan üzerinde hem Türk hukuku hem de uluslararası hukuka aykırı olarak mutlak bir tecrit uygulandığını belirterek, sağlığı ve güvenliğinden endişe duyduklarını kaydetti.

KOMİSYON VE AP ÖNÜNDE DE EYLEM YAPILACAK

NAV-BEL, 26 Ekim günü Avrupa Komisyonu önünde, 27 Ekim’de ise Avrupa Parlamentosu önünde eylem yapacak.

Bu eylemler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle 10 Ekim’de Kürt halkının dostlarının dünya genelinde onlarca merkezde eş zamanlı olarak başlattığı küresel hamle kapsamında yapılıyor.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde de çadır eylemi başlatıldı. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ile Bonn, Köln ve Düsseldorf FED-MED bileşenleri eylemi organize etti.

Üç gün sürecek eylem her gün saat 12.00 ile 16.00 saatleri arasında yürütülecek. Eylemin ilk gününde bildiriler dağıtıldı ve sloganlar atıldı.