Avrupa, Avustralya, Kanada ve Rusya’da 4 Nisan kutlamaları

Avrupa, Avustralya, Kanada ve Rusya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

MOSKOVA

Rusya’nın başkenti Moskova ile İvanova kenti ve Tambov bölgesindeki Miçurinsk ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Moskova’daki Kürtler, Kürt Evi’nde bir araya gelerek, saygı duruşu ile 4 Nisan kutlamasına başladı.

Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda 4 Nisan’ın Kürt halkının doğum günü olduğu belirtildi.

Etkinlikte, Sare ve İbragim Haciyev, Leyla Mgoyan ve  folklor grubu Nîştîman sahne aldı.

IVANOVA

İvanova’da da benzer bir kutlama yapıldı. Etkinlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesi ve üzerindeki mutlak tecride dikkat çekilirken, özgürlüğü talep edildi. Konuşmalarda, 2022’nin Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuştuğu yıl olması temennisi dile getirildi. Kutlamada halaylar çekildi.

TAMBOV

Tambov’un Miçurinsk ilçesinde özellikle çocuklar ve geçlerin yoğun olduğu bir kutlama yapıldı. Çocuklar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adadıkları şiirleri okudular.  Kutlama müzik dinletisi ile son buldu.

KRASNODAR

Rusya’nın Krasnodar kentine bağlı Platnirovskaya köyünde Kürt gençleri 4 Nisan vesilesiyle ağaç ektiler.

Gençler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73döğum gününü kutlayarak, özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edecekleri mesajını verdiler.

LİNZ

Avusturya’nın Linz kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde pazar günü 4 Nisan kutlaması yapıldı. Kutlama sırasında bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Kemal Aktaş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti.

Aktaş, Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşmadan “Kürdistan halkının özgür olamayacağını” söyledi ve mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

500’e yakın kişinin katıldığı kutlamada sık sık Abdullah Öcalan ve Kürt ulusal birliği lehine sloganlar atıldı.

Kutlamada KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın görüntülü Nevroz mesajının yanısıra KCDK-E VE HBDH’nin mesajları okundu.

Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte, Koma Dem, Seher Saran, Hozan Kamber, Kawa Urmiye Şeyda Perinçek şarkılarıyla kutlamaya katılanları coşturdu.

GROSSETO

İtalya’nın Grosseto kentinde de Kürt Komitesi’nin öncülüğünde bir kutlama organize edildi. Pazar günü yapılan kutlama saygı duruşu ile başladı.  

Komite adına yapılan konuşmalarda Abdullah Öcalan’ın doğuşunun Kürt halkı ve ezilen hakların doğuşu olduğu ifade edildi. Komite Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasını da anlattı. Etkinlikte tecride tepki gösterilirken, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü talep edildi.

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentinde Toronto Demokratik Kürt Meclisi Gençlik Komisyonu çağrısıyla bir araya gelen Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 74cü doğum gününü kutladı.

Kutlamada Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken, halaylar çekildi.

SİDNEY

Avustralya’nın Sidney kentinde de bir kutlama gerçekleştirildi.

Sidney Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde organize edilen kutlamaya Kürt dostu Avustralyalılar da katıldı.

Tertip Komitesi adına yapılan bir konuşmada Abdullah Öcalan’ın doğuşunun Kürt halkı ve ezilen hakların doğuşu olduğu belirtilirken, Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasına dikkat çekildi.