Avustralyalı Milletvekili Boyd: Abdullah Öcalan özgür olmalı

Avustralya Yeşiller Partisi Yeni Galler Eyaleti (NSW) Milletvekili Abigail Boyd, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini söyledi.

Avustralya Yeşiller Partisi Yeni Galler Eyaleti (NSW) Milletvekili Abigail Boyd, Sydney'deki NSW Eyalet Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, uluslararası yasaların ihlali olan tecridin bir an evvel kaldırılıp Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğini vurguladı.

'TÜRK DEVLETİ ULUSLARARASI YASALARI DA İHLAL EDİYOR'

Boyd, şunları da söyledi:

"Avustralya Demokratik Kürt Toplum Federasyonu tarafından 11 Ekim günü NSW Eyalet Parlamentosu önünde düzenlenen 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm' konulu basın açıklamasına katılarak destek sundum. Öcalan üç yıldan fazla bir süredir ağır tecrit koşullarında ailesi ve avukatlarıyla görüşememektedir. En son 2021 yılında ailesi ile kısa bir telefon görüşmesi yapmasına izin verilmiştir. Abdullah Öcalan'a yönelik bu tecrit politikası hem Türkiye ve hem de uluslararası yasaların ihlalidir. Öcalan ve PKK, onlarca yıldır Kürt halkının özgürlüğü ve demokratik hakları için Türk devleti ile mücadele içindedir. Abdullah Öcalan, dünya genelindeki tüm Kürtler ve Avustralya'daki Kürt diasporası için umut ışığıdır ve aynı zamanda Türk devletinin zulmüne karşı 100 yıllık direnişin sembolüdür. Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümünde rolünü oynayabilmesi için Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit politikası bir an önce sonlandırılıp ailesi ve avukatları ile görüşmesinin sağlanması gerekiyor. Yeşiller Partisi olarak Yeni Galler Eyaleti (NSW) hükümetine çağrımız, Kürt halkı ile güçlü bir şekilde dayanışma içinde olmalı ve Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısına destek sunmalıdır."