Avusturya’da faşizme karşı ortak mücadele çağrısı

Avusturya'nın Wels kentinde düzenlenen ırkçılık ve aşırı sağcı karşıtı ağ buluşmasında, Avusturya’daki gerici radikal yapılara karşı ortak mücadele; Abdullah Öcalan ve tüm politik tutsaklar için dayanışma çağrısı yapıldı.

Avusturya'nın Wels kentinde bir araya gelen faşizm ve ırkçılık karşıtı Antifa örgütleri, dönem sonu konferanslarını gerçekleştirdi.

25’incisi düzenlenen konferans, devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

Konferansın ana temalarından biri, Yukarı Avusturya Eyaletinde camiler ve kültür dernekleri adı altında örgütlenen Türk faşistleri başta olmak üzere DAİŞ, Boko Haram, El Qaide, Hizbullah gibi örgütlerin çalışmalarını deşifre etmek olurken, ikincisi ise; Nazilerin işkence kamp merkezlerinden olan Ghuzen ve Metahuzen’in bulunduğu arsaların sivillere satılarak normalleştirilmesini teşhir etmek oldu. Bu yapılara ve sözkonusu yapıları besleyen ve meşrulaştıran egemen güçlere karşı sendikalar, sivil toplum örgütleri ve antifaşistler olarak ortak çalışma platformu şeklinde mücadele çağrısında bulunuldu.  

Yahudi sanatçı Isabel Frey, "Uyuma, uyan, kendine ve insanlara özgürlüğü vermek için diren" cümlesinin içinde geçtiği "Uyan ve Özgürleş" isimli şarkıyı Rojava, FIlistin, İsrail ve İran halklarına ve politik tutsaklara atfen seslendirdi.

Konferans divanı, ekolojiye ve kadın özgürlüğüne dayalı demokratik toplum ile jin jiyan azadî felsefesinin mimarı olarak adlandırılan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere düşünce ve özgürlük kavgasından dolayı faşizmin esareti altında olan tüm politik tutsaklar ile dayanışma için ortak mücadele çağrısında bulundu.

Konferans salonunda 9 Ekim Komplosu vesilesiyle bir bilgilendirme standı açılarak Abdullah Öcalan’ın kitapları tanıtılırken Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırıları, KDP’nin Kürt soykırımcısı Türk devleti ile geliştirdirdiği kirli savaş yöntemleri ile Kürt siyasetçilerine karşı geliştirdikleri suikastler ve Medya Savunma Alanlarına yönelik imha saldırıları teşhir edildi.

Konfrensta ayrıca 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla çalışmaların startı verildi.