GÖRÜNTÜLÜ

Avusturya'da Kürt Halk Önderi'nin eserleri okundu

Avusturya'nın Viyana, Graz ve Linz kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserleri üzerine okuma etkinlikleri düzenlendi.

OKUMA ETKİNLİKLERİ

Avusturya Kürt Kadın Hareketi, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, işkence ve soykırım sistemine hayır, Önder Apo'ya özgürlük ve Kürt sorununa çözüm" şiarıyla Viyana, Graz ve Linz kentlerindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezlerinde 'Önderlik' konulu okuma etkinlikleri düzenledi.

Linz'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 'Demokratik Uygarlık Çağı Siyaseti-Demokratik Siyaset' konulu eserlerinden bölümler okunurken, Viyana'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlük hareketinin ideolojik, siyasi ve askeri alanlar başta olmak üzere toplumsal alanda kadına yaklaşmanın özgürlük değerlerine yaklaşım olduğunu anlatan Jin, Jiyan Azadî felsefesi üzerine notları ve mektupları okundu. Graz kentinde kadınların ekolojik eksende, toplumsal ahlak ve vicdan temelinde nasıl özgürlük alanları yaratması gerektiği, buna karşı kadınların öz savunma sisteminde nasıl rol alması gerektiği, tüm yurtsever ve emekçi kadınların katılım oranının nasıl açığa çıkarılması gerektiği üzerine yazılar yazıldı.

Farklı bölgelerde iki saat süren etkinliklere halk yoğun ilgi gösterirken, katılımcılar, siyaset ve demokrasi konularına daha derin bakış açıları kazandı.