BÄK Başkanı Dr Reinhardt: Fincancı'yı derhal serbest bırakın

Erdoğan’a gönderdiği mektupta “Profesör Fincancı'nın tutuklanması ifade özgürlüğü hakkına ve tıbbi özyönetime yönelik bir saldırıdır” diyen Alman Tabipler Birliği Başkanı Dr. Klaus Reinhardt, derhal serbest bırakılmasını istedi.

Alman Tabipler Birliği (Bundesärztekammer-BÄK) Başkanı Dr. Klaus Reinhardt, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın derhal serbest bırakılmasını isteyen bir mektup gönderdi.

Fincancı'nın tutuklanmasını kınayan Reinhardt, "Sizi Profesör Şebnem Korur Fincancı'yı derhal serbest bırakmaya çağırıyorum" dedi.

Reinhardt mektubunda; "Profesör Fincancı'nın tutuklanması ifade özgürlüğü hakkına ve tıbbi özyönetime yönelik bir saldırıdır. Doktorlar kendilerini bir bütün olarak toplumun refahına adamışlardır. Bu tutum, tıbbın kendi imajının özünü oluşturmaktadır. Diğerleri gibi Fincancı da tıbbi eylemin insan hakları savunuculuğu ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılı olduğu gerçeğini temsil etmektedir. Olası insan hakları ihlalleri konusunu gündeme getirmek her doktorun görevidir” diye yazdı.

Fincancı, Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silah kullanımının soruşturulması çağrısında bulunmasının ardından tutuklanmıştı.