Bager Erdal ve yoldaşları anıldı

Başkent Paris'te, şehit Bager Erdal ve yoldaşları anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te, Cîlo’da 2020’de şehit düşen 5 gerilladan biri olan Bager Erdal (Rıdvan Alkan) ve arkadaşları anıldı.


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 15 Ağustos Atılımı’nı gerçekleştiren efsanevi komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) ve PKK bayrakları ile süslenen salonda Bager Erdal, Zagros Zîlan, Agir Dilbirîn, Şevger Ararat ve Bawer Gelhat için de bir anma köşesi oluşturuldu.  
Paris Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğine Kürdistanlılar akın etti. Yoğun katılımın olduğu anma,  Şehîd Bager Erdal şahsında tüm devrim şehitleri şahsında saygı duruşu ile başladı.
Bager Erdal ve Şevger Ararat’ın ailelerinin de katıldığı anmada Şehit Aileleri Komitesinden Dayîka Têlî ve Bager Erdal’ın kardeşi Gazeteci Yusuf Alkan da birer konuşma yaptı.

'ÖNDER APO'NUN FELSEFESİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Şehit Bager Erdal şahsında tüm Kürdistan devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Dayîka Têlî, “Şehitlik ağır bir yüktür, aynı şekilde gurur duyulacak bir mertebedir. Her bir arkadaşın şehitliği yaşama atılan bir tohum gibidir, bizim de bu atılan tohumlara sahip çıkmamız gerekir. Önder Apo’nun oluşturduğu felsefeye sahip çıkmamız gerek. Düşünelim ve dört parçaya ayrılan Kürdistan için ne yapacağız, ne yapıyoruz?"

'ÖZGÜR KÜRDİSTAN'I KURACAĞIZ'

Têlî Ana’dan sonra Şehit Bager Erdal’ın kardeşi Gazeteci Yusuf Alkan da şunları söyledi:

"Bu bir bitiş veya sıradan bir ölüm değil, bu görkemli bir direniş ve yaşamın sembolüdür. Ailemiz, Ağrı İsyanı zamanından beri süre gelen bir yurtsever aileden gelmektedir. Bager vearkadaşları dedelerinin bıraktığı mirası devam ettirdiler. Bager’in son sözleri 'Dağları ve PKK’yi seviyoruz'dur. Bu sözlerde büyük bir anlam var.

Kürdistan dağlarında hâlâ destansal bir direniş sergileniyor, hayali geliştirilen savaş oyunlarının gerçeğini bugün Kürdistan dağlarında görüyoruz. Tarihteki direniş örneklerine baktığımızda PKK’nin yaratığı ruh hiçbir yakın devrimlerde yoktur. Armanç Kerboran, Atakan Mahir, bunlar çağın dervişlerdir. Özgür bir Kürdistan kurulana kadar bu arkadaşların bıraktıkları mirasın takipçileri olacağız.”

 Etkinlik Şehit Bager Erdal’ın hayat hikâyesini anlatan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.