Barış Akademisyenleri: Kimyasal bağımsız denetçiler tarafından araştırılsın

Gözaltına alınan gazetecilerin ve Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılmasını isteyen Barış için Akademisyenler-Almanya, “Yıkıma yol açan kimyasal silah kullanımı uluslararası sözleşme ve protokollere göre suçtur” dedi.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da gerillaya karşı kimyasal gaz kullanması ve gazeteciler ile TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklamasına tepkiler sürüyor.
Barış için Akademisyenler Almanya (BAK-Almanya) Berlin’deki eski Werkstatt der Kulturen önünde yaptığı açıklama ile tepkisini dile getirdi.

Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde yapılan açıklamanın Türkçe metnini Akademisyen Nevra Akdemir okudu.
Nevra Akdemir, şunları paylaştı: Uzun süredir devam eden linç kampanyasının ardından yoldaşımız, barış akademisyeni, değerli araştırmacı Prof. Dr Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasını esefle kınıyoruz! Kendisinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Sivil ve ekolojik yıkıma yol açan kimyasal silah kullanımı uluslararası sözleşme ve protokollere göre suçtur. Bu konudaki şüphelerin dile getirilmesi, hekimler ve gazeteciler için mesleki sorumluluktur. Kullanım iddiaları bağımsız denetçiler tarafından araştırılmalı, iddiaları haberleştirdiği için gözaltına alınan bağımsız gazeteciler de serbest bırakılmalıdır. Türk Tabipler Birliği’ne ve Şebnem hocamıza desteğimiz tamdır. Barış sözüne sahip çıkarak mücadelemize devam edeceğiz.”