GÖRÜNTÜLÜ

Barcelona ve Granada’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ etkinlikleri

Küresel çapta süren Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi kapsamında, Barcelona ve Granada kentlerinde seminer ve sanatsal etkinlikler düzenlendi.

Kürt halkının dostları tarafından bir yıl önce başlatılan küresel “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında Barcelona’da enternasyonalistlerin içerisinde yer aldığı “Kürdistan’ı savun” ve Jineoloji Komitesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Angel Pestana Nou Barris Meydan’ında sanatsal bir performans sergilendi Çocukların ilgi gösterdiği performansta güvercin deseni üzerinde ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ talep eden sanatsal bir çizim yapıldı.

Performansın ardından Kürdistan’ı Savun Komitesi tarafından çok sayıda kişinin katılımı ile küresel çapta süren Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesine ilişkin bir açıklama yapıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin sert ifadelerle kınandığı ve Türk devlet politikalarının ‘faşizm’ olarak nitelendirildiği açıklamada, hamlenin mutlaka başarıya ulaşacağı kaydedildi.

Ayrıca çok sayıda kişinin katılımı ile Abdullah Öcalan’ın ‘Demokratik Konfederalizm’ paradigması ekseninde ‘kadın özgürlüğü ve öz savunma’ konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde, kadın özgürlük mücadelesi ve evrensel boyutları ile eşitsizliğin kaynağının toplumsal boyutları ele alındı.

İspanya’nın Andalucia Bölgesi’ndeki Granada kentinde Kürdistan ile Dayanışma Ağı Kurdistan dayanışma grubu ve La Tasquiva Grubu hamle kapsamında ortak bir etkinlik düzenledi.

Abdullah Öcalan’ın ‘Demokratik Konfederalizm’ paradigmasının ‘ulus devlet’, ‘ekoloji’ ve ‘demokratik modernite’ gibi bir çok başlığının ele alındığı seminerde yoğun tartışmalar yürütüldü. Demokratik Modernite ekseninde Demokratik Konfederal sistemin halkların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde nasıl bir rol oynayacağı üzerine değerlendirmeler yapıldı. 

Seminer, Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesi için mücadelenin süreceği mesajı ile son buldu.