Basel'de ‘Savaşa hayır’ mitingi

Basel’de düzenlenen eylemle, Ukrayna ve Kürdistan üzerinde süren savaşların faturasının halklara katliam, yoksulluk ve ayrımcılık olarak kesildiğine işaret edildi.

İsviçre'nin Basel kentinde 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle ADGB (Avrupa Demokratik Güç Birliği) öncülüğünde bir eylem düzenlendi.

Claraplatz'ta bir araya gelen ADGB bileşenleri "Savaşa, katliamlara hayır, barış hemen şimdi" sloganıyla burada bir miting düzenledi. 

Basın metni, ADGB adına Fahriye Usta tarafından okundu. 

Emperyalist barbarlığın dünya halklarına zulmünün sürdüğüne vurgu yapılan açıklamada, 

Ukrayna ve Kürdistan’a yönelik saldırıların sonucu olarak katliam ve yoksullukla karşı karşıya bırakılan halklar arasındaki kardeşçe yaşamın da tehdit edildiğine işaret edildi.  

Açıklamada devamla, Türkiye ve Kürdistan’da faşist rejim eliyle Türk ve Kürt halkı karşı karşıya getirilerek, ırkçılığın, kin ve düşmanlığın empoze edilmek istendiği; hakeza Avrupa'daki krizin faturasının da göçmenlere kesilmek istendiği, aynı ırkçılık, kin ve düşmanlığın buraya da taşındığına dikkat çekildi. 

Açıklama, "Bulunduğumuz her alanda emperyalist kapitalist sistemin yarattığı savaşlara, işgallere, ırkçılığa, doğanın tahribatına, faşizme, sömürüye karşı mücadele etmek bir insanlık görevidir. Biliyoruz ki bugün yok edilmek istenen insanlıktır. İnsanlığın geleceğine, insanlık değerlerine yabancılaştırarak, savaş ve saldırılarla katlederek, doğayı zehirleyerek, ırkçı-faşist düşünceleri yayarak insanlık yok edilmek isteniyor. Bu açıdan insan hakları savunucuları olarak dünya halklarının başına bela olmuş emperyalist barbarlığa karşı birleşik mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz" ifadeleriyle tamamlandı.

Eylem, sloganlarla sonlandırıldı.