Basel grubu Özgürlük Nöbeti’nde: Başaracağız

Grup adına konuşan Delil Ek, “Önderliğin özgürlüğü için tuttuğumuz bu nöbet hem adalet, hem insanlık, hem vicdan hem de ahlak nöbetidir. Başaracağız. 11 yıldır aralıksız bir şekilde sürdürdük; Önderliğimiz özgürleşinceye kadar da devam edeceğiz” dedi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 559. haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü nöbeti, İsviçre’nin Basel kentinden gelen grup devraldı.

Grupta Delil Ek, Ferhat Öncül, Erdal Delek ve Aram Amed yer alıyor.

Grup adına konuşan Delil Ek, Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Kürt Halk Önderi’ne adalet talebiyle Özgürlük Nöbeti’ni devraldıklarını söyledi. Kurdistan’da depremler nedeniyle yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara şifa dileyerek konuşmasına başlayan Ek, “Bu deprem biz Kürt halkına kendi öz gücümüzle örgütlenmemiz, kurumlarımızı inşa etmemiz ve birbirimizi sahiplenmemiz gerektiğini gösterdi. Devletten beklentili olursak öleceğiz, enkaz altında kalacağız, soğuktan ve açlıktan öleceğiz. Bu deprem çok iyi gösterdi ki örgütlenmeli ve kendimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Kürt Halk Önderliğinin özgürlüğü için burada olduklarını hatırlatan Delil Ek, “Önderliğin özgürlüğü Kürt halkının, insanların, tüm tabiatın özgürlüğüdür” diye konuştu. Ek, önünde nöbet tuttukları kurumlara hukuku, adaleti, demokrasiyi savunduklarını göstermek istediklerine işaret ederek, şunları ekledi: “Ancak Önderliğimiz onlarca yıldır adaletsizce, hukuksuzca ve vicdansızca o hapiste esir olarak tutuluyor. Önderliğin özgürlüğü için tuttuğumuz bu nöbet hem adalet nöbetidir, hem insanlık, hem vicdan hem de ahlak nöbetidir. Başaracağız. 11 yıldır aralıksız bir şekilde sürdürdük; Önderliğimiz özgürleşinceye kadar da devam edeceğiz.”