Basel ve çevresindeki 4 merkezde taziyeler kuruldu

Kurdistan’daki depremde yaşamını yitirenler için İsviçre’nin Aargau, Basel, Liestal, Baselland ile Almanya’nın Lörrach kentlerinde taziyeler kuruldu.

İsviçre’de Mereş ve Semsûrlu ailelerin yoğunlukta yaşadığı merkezler olan Aargau kantonunda bağlı Lengnau, Basel kantonuna bağlı Listal, Basel merkezi ve Baselland ile İsviçre sınırında Almanya'ya bağlı Lörrach kentlerinde taziyeler kuruldu. Ağıtların yükseldiği ve gözyaşlarının dinmediği taziyeler akşama kadar devam etti.

Basel Demokratik Kürt Kültür Derneği’nde Mereş’ın Bazacix ilçesine bağlı Sofular köyünde yaşamını yitirenler için taziye kuruldu. Bu köyde yaşayan Maniş ailesinden 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve halen enkaz altında olan akrabalarının olduğu belirtiliyor. Taziyeye yüzlerce kişi katıldı.

Liestal’daki taziye, Bazarcix’ta yıkılan binanın altında kalarak yaşamını yitiren Hıdır Yüksekkorkmaz için kuruldu. Yüzlerce kişinin katıldığı taziyede duygusal anlar yaşandı.

Aargau kantonuna bağlı Lengnau kentindeki taziye ise Nurhaq ilçesine bağlı Barış köyünde akrabalarını yitiren 4 aile tarafından kuruldu. Taziyeye Aarau Mehmet Tunç Halk Meclisi üyeleri katılıp ailelere başsağlığı diledi.

İsviçre’nin Baselland kantonu ile Almanya’nın Lörrach kentinde de Mereşlı aileler taziyeleri kabul etti.

Taziyelere yüzlerce kişinin yanı sıra İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) yöneticileri, İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) üyeleri ve çok sayıda köy derneklerinin üyeleri katıldı.

Öte yandan Basel Alevi Derneği lokalinde depremde yaşamını yitirenler anısına cem etkinliği düzenlendi.