Bawer İniz Berlin’de anıldı

Genç yaşta YPG’ye katılan ve geçtiğimiz günlerde şehit düşen Bawer İdiz’in anmasında, şehitler gerçeğinin izinden gitme sözü yinelendi.

10 Ağustos günü Kuzey ve Doğu Suriye’de şehit düşen Bawer İniz, Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu öncülüğünde anıldı.

Kürdistan şehitleri için saygı duruşu ile başlayan anmada PYD Berlin temsilciliği adına Deham İbrahim konuştu. İbrahim, şunları belirtti: “PYD olarak diyoruz ki şehitlerimize karşı yapabileceğimiz en doğru şey, onların yolunda yürümektir. Bu arkadaşların huzurunda sözümüzü yeniliyoruz. Sonuna kadar şehitlerimizle olacağız. Günlük olarak Rojava Kürdistanı’nda şehitler oluyor. Rojava Kürdistan’da ateş yandığında herkesin kendini kurtarmaya çalıştığı bir süreçte bu şehitler, bu kahramanlar, bu gençler, bu yiğitler yüzlerini ateşe çevirip Rojava Devrimi gerçekleşinceye dek  ateşi harladılar.”

Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Hüseyin Güneş ise şehit Bawer İdiz’in mücadelesine odaklandı. Bawer İdiz’in genç yaşta YPG saflarında yer aldığını belirten Güneş, kendisinin de şehit babası olduğunu ifade ederek en hakikatli olanın şehitlerin yolu olduğunu dile getirdi.

Anma programı, şehitler için hazırlanan videonun gösterimi ile son buldu.