Bêrîtan şahsında Ekim Ayı Şehitleri Rennes’de anıldı

Şehadetinin 30. yıl dönümü vesilesiyle kadın direniş çizgisinin sembolü Bêrîtan şahsında Ekim Ayı Şehitleri anıldı.

Fransa'nın Rennes kentinde yaşayan Kurdistanlılar, şehadetinin 30’uncu yıl dönümünde Bêrîtan (Gülnaz Karataş) şahsında Ekim Ayı Şehitleri için anma programı düzenledi.


Rennes Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anmaya, Rennes ile çevre kentlerde yaşayan Kürdistanlılar ve şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmadan sonra Kürt siyasetçi Serhat Agirî bir konuşma yaptı. Agirî, şöyle konuştu: “Özgürlük mücadelemizin dönüm noktalarından biri de Bêrîtan-Gülnaz Karataş yoldaşın görkemli eylemi ve şehadetidir. İşbirlikçi-teslimiyetçi KDP karşısında “Bijî Serok Apo” diyerek eylemini gerçekleştiren Bêrîtan yoldaş, özgürlük bilincini zirvede yaşamıştır. Varlığa dayatılan ihanet, işbirlikçilik ve ölüm karşısında özgürlük ilkesini korumanın nasıl olması gerektiğini kendi mücadele pratiğiyle ve şehadetiyle göstermiştir. Bêrîtan yoldaşın direnişi, Apocu yaşam çizgisinde, teslimiyete ve işbirlikçiliğine yer olmadığını tüm dünyaya göstermiştir. Bêrîtan yoldaşın eylemindeki ve şehadetindeki anlam gücü, kadın özgürlük mücadelesi kadar bir bütün demokratik uluslaşma mücadelesinin yönünü belirlemiştir. Bu eylem teslimiyetçi çizgiye, işbirlikçiliğe darbe vurarak, Kürt demokratik uluslaşmasında ihanetin hiçbir yeri olmadığını ortaya koymuştur.”

Bêrîtan şahsında Ekim Ayı Şehitleri’nin ve Türk devletinin kimyasal saldırıları sonucu şehit düşen gerillaların da anıldığı anma, sinevizyon gösterimi ve sloganlar ile son buldu.