Berlin’de Ekim ayı şehitleri anıldı

Nagihan Akarsel şahsında Ekim Ayı Şehitleri Berlin’de anıldı.

Berlin Dest-Dan Kadın Meclisi, düzenlediği bir etkinlikle Ekim Ayı Şehitlerini andı.

“Ekim şehitlerini anıyoruz” sloganıyla Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde farklı yıllarda Ekim ayında şehadete ulaşan devrimciler için anma programı düzenlendi.

Berlin Kreuzberg’deki NHU Nachbarnschaftshaus’da düzenlenen anma programı, şehitler için saygı duruşu ile başladı. Gazeteci-Yazar Meral Şimşek’in sunumu ile başlayan anmada edebiyatçı Yıldız Çakar şehitler için yazdığı “Mohra Reş” şiirini okudu.

Daha sonra Kürt Kadın Hareketi adına açıklama yapıldı. Açıklamada, “Özgürlük çizgisinin kurulmasında, özgürlüğün sağlanmasında arkadaşlarımız çok ağır bedeller verdi. Eğer özgürce nefes alabiliyorsak bu onlar sayesindedir. Bu hakikati unutmamalı ve buna göre hareket etmeliyiz. Ahlaki dediğimiz zaman temel ilkemiz, bu arkadaşların mücadelesidir. Bu temelde mücadele yürütmeliyiz” denildi.
Konuşmalar sonrası Jineoloji Akademisi Üyesi ve Gazeteci Nagihan Akarsel, Şehit Bêrîtan, Mersin’de Zîlanlaşan Sara ve Rûken ile Türk devletinin kimyasal saldırısında şehadete ulaşan gerillaların anısına hazırlanan sinevizyon gösterildi.

Etkinlikte Şair Şahturna ve Şair Şiyar’ın şiir dinletisi sundu. Ayrıca Meral Şimşek "Ekin" şiirin, seslendirdi.

“Şehîd namirin”, “Jin Jiyan Azadî” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı anma programı, enternasyonalist kadınların seslendirdiği şarkılar ve dengbêjî stranlar ardından son buldu.