Berlin'de gençlerin tecrit protestosu 3’ncü haftasında devam ediyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için çadır eylemine devam ediyor.

TCŞ ve TekoJIN aktivistlerinin Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğü talebiyle düzenlediği eylem 3. haftasında da devam etti. Berlin’deki Nettelbeckplatz'da düzenlenen eyleme Nav Berlin üyeleri, DestDan kadın meclisi, PYD üyeleri de katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasını anlatan Almanca kitaplar sergilendi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride yönelik Almanca bildiriler ile Abdullah Öcalan'ın ‘Demokratik Ulus’ broşüründen paragraflar okundu.

Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz da eylemde bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi kınayan Yılmaz, “Tecridi kırmak için arkadaşlarımızın başlattığı açlık grevini saygı ile selamlıyoruz. Medya Savunma Alanları gece-gündüz demeden bombalanıyor, bu durum Önderlik üzerindeki tecrit ile bağlantılıdır. Bizler ülkede, yurtdışında yaşayan halkların ve bütün halkların özgür yaşamalarını istiyoruz. Demokratik bir sistem, politik bir ahlakın olmasını istiyoruz” dedi.

1911'de Ortadoğu halkları arasında savaş çıkarıldığına dikkat çeken Yılmaz DAİŞ eli ile ondan önce Bin Ladin eliyle Ortadoğu halklarını soykırımdan geçirmek istendiğini hatırlattı.

Eylem sloganlar ile son buldu ve 4’ncü haftasını enternasyonalist gençler devralacak.