Berlin'de gözaltında kayıplar anıldı

Almanya'nın başkenti Berlin'de 17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Mücadele Haftasında anma etkinliği gerçekleştirildi.

Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Komite’nin (ICAD) 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamındaki eylemleri sürüyor. Almanya'nın başkenti Berlin'de kayıpların bulunması ve sorumluların yargılanması için eylem yapıldı.

ICAD'ın çağrısını yaptığı eyleme NavBerlin,PYD,Atık,Dest Dan kadın meclisi,Sosyalist Kadınlar Birliği,KKP ve AvegKom katılım sağladı.

Saygı duruşu ile başlayan eylem Almanca ve Türkçe bildiriler okundu.Yapılan açıklamalar, İnsanların devlet güçleri veya onlara bağlı paramiliter çeteler tarafından kaçırılarak işkence ile katledildiği ve cesedinin gizli bir yere gömüldüğü veya Arjantin'de olduğu gibi helikopterden okyanusa atıldığı bu kirli yöntemle her yıl binlerce insan gözaltında kaybedilmektedir.Bu yönteme başvuran devletler,baskıya ve sömürüye dayalı sistemlerine karşı aktif mücadele içinde olan insanları gözaltına alıp kaybederek,toplumda kaygı,belirsizlik ve korku yaratmaya çalışarak böylece tüm toplumsal muhalefeti susturmaya çalışmaktadırlar.

Açıklamalarına devam ederek , Meksika,El Salvador,Kolombiya örneklerini vererek günümüzde Plaza de Mayo annelerinden esinlenen Cumartesi annelerinin eylemlerinin direnişleri anlatıldı

Eylem sloganlar ile son buldu.