Berlin ve Wuppertal'da Kürtler ve dostları Rojava için ayakta

İşgal ve soykırım saldırılarına karşı Berlin ve Wuppertal'da yürüyen Kürtler ve dostları, Türk devletinin sivil halka ve alanın alt yapısını çökertme amaçlı saldırılarının savaş suçu olduğunu belirterek, uluslararası devlet ve kurumlara çağrıda bulundu.

Almanya’nın başkenti Berlin ve Wuppertal'da Kürtler ve dostları işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

BERLİN

Destdan Kadın Meclisi ve Nav-Berlin'in çağrısıyla Hermannplatz’da bir araya gelen kitle, 4 Ekim'den bu yana saldırılarını üst boyuta taşıyarak sivilleri hedef alan, alt yapıları, içme sularını hedef alan ve sivil halkın evlerini bombalayan Türk devletinin saldırılarını kınadı.

Eylemde, Kurdistan Özgürlük Şehitleri için yapılan saygı durusunun ardından açıklamalar yapıldı. Açıklamalarda şunlar vurgulandı: “Eski istihbarat şefi Hakan Fidan, Türk televizyonunda Türk ordusunun Rojava ve Başûr’daki elektrik ve su gibi altyapılara saldıracağını duyurdu. Türk ordusu o zamandan bu yana çok sayıda elektrik ve trafo merkezinin yanı sıra mağazalara ve sanayi bölgelerine saldırdı. Çok sayıda sivil hayatını kaybetti, çok daha fazlası da yaralandı. Türk devletinin saldırılarını sürdürmesi nedeniyle mağdurların sayısı artmaya devam edecek. Sivil altyapıya ve sivillere yönelik hedefli saldırılar, uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil etmektedir ve bunlara uygun şekilde davranılmalıdır” denildi. Ayrıca uluslararası devletlere Türk devletini durdurma çağrısı yapıldı.
Kotbuser Tor’a kadar yürüyen halk, “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî Serok Apo" sloganları attı.

Öte yandan Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan (YXK), 9 Ekim Uluslararası Komplosunu ve Türk devletinin Kurdistan'a yönelik saldırılarına karşı Pankstraße’de sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

 

WUPPERTAL

Wuppertal'da da Kurdistanlılar ve dostları, Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde bir araya gelerek Türk devletini ve uluslararası sessizliği kınadı.

Faşist Erdoğan liderliğindeki Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Maxmur halkına yönelik saldırıları asla kabul etmeyeceklerini belirten halk, her zaman alanlarda olacaklarını haykırdı.

Yürüyüşte "Bijî berxwedana Rojava", "Jin jiyan azadî" ve NATO'nun Türk devletine desteğini protesto eden sloganlar atıldı, Avrupa halklarına ses verme çağrısı yaptı.