Berlin'de Mayıs Ayı Şehitleri anıldı

Berlin’de düzenlenen anmada, “Şehitlerin mirasına sahip çıkmak için elimizden geleni yapmalıyız” denildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mayıs Ayı Şehitleri için anma etkinliği gerçekleştirildi.

Dest-Dan Kadın Meclisi ve Nav-Berlin Meclisi’nin organizesi ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde saat 16:00'da bir araya gelen Kürdistanlılar Mayıs ayında şehit düşenleri andı.

Anmada etkinliğinde konuşan Hüseyin Güneş, “Mayıs Ayı Şehitleri huzurunda Kürdistan'ın dört parçasında şehit düşenlerin önünde saygı ile eğiliyorum. Kürtler tarih boyunca zindanlardan özgür dağlara kadar mücadelesini sürdürmüşlerdir. Bu mücadelede elbette ki şehitlerimiz olmuştur, biz de yurtseverler olarak şehitlerimizi anmak ve mücadelesine sahip çıkmalıyız dedi.

Sanatçı Muharrem Aral da bir konuşma yaparak, “Özgürlük mücadelemiz boyunca şehitlerimiz de olacaktır. Kürt özgürlük hareketinde şehadet gerçekliğini derinlikli olarak kavramamız gerekiyor” dedi.

Aral, KDP'nin ihanetçi tutumuna ilişkin ise, Türk devleti ile işbirliği içerisine girerek Kürt halkının geleceğini karartma girişiminde olduğunu söyledi.

Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz da, zindanlarda ve dışarıda emek vermiş, şehit düşmüş bütün devrimcilerin önünde saygı ile eğildiğini belirtirken, “Şehitlerimizin mirası için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Bir çalışma yürütüyoruz ama bu çalışmaların yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bütün dünya Kürt halkının haklı mücadelesini gördü.  Biz de bu mücadele yer alanlar olarak mücadeleyi büyütmeliyiz” dedi.

Daha sonra Mayıs Ayı Şehitleri için hazırlanan sinevizyon gösterildi.

Etkinlik, “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganları ile sona erdi.