Berlin’de seçim hazırlıkları sürüyor

Berlin’de Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret, afişleme, farkındalık çalışması yürüttü.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem parlamento seçimleri kapsamında Türkiyeli seçmenlerin yoğun yaşadığı Almanya’nın başkenti Berlin’de seçimlerde güçlü temsilin sağlanması amacıyla Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin çalışmaları sürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Berlin Dersim Cemaatinde panel düzenlendi, Wedding ve Neükölln ilçelerinde esnaf ziyaretleri yapıldı, bildiriler dağıtıldı, afişler asıldı.

DERSİM CEMAATİ’NDE PANEL

Dersim Cemaati’nde “14 Mayıs Türkiye seçimleri ve Yurtdışı çalışmaları” başlığıyla düzenlenen panelde HDP önceki dönem Amed vekili Sibel Yiğitalp, die Linke partisinden Hakan Taş ve CHP Berlin temsilciliğinden Kenan Kolat katıldı. Sibel Yiğitalp yaptığı konuşmada seçimlerin tarihsel önemine değindi.

NEUKÖLLN’DE BİLDİRİ DAĞITILDI

Berlin’in Neukölln ilçesinin işlek yerlerinde seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı için bildiriler dağıtıldı. Yoğun yağışa rağmen bildiri dağıtımı sürdürülürken Türkiye vatandaşlığı olanlar Emek ve Özgürlük İttifakı’na oy vermeye çağrıldı.

WEDDİNG’DE KAHVEHANE ZİYARETİ VE AFİŞLEME

Berlin’in Wedding ilçesinde ise Emek ve Özgürlük İttifakı’nın desteklenmesi için kahvehaneler ziyaret edildi, sokaklara afişler asıldı. Gesundbrunnen ve Pankstrasse semtlerinde Türkiye vatandaşlarının olduğu kahvelerde dinleyicilere hitap eden siyasetçi Hüseyin Yılmaz, yurtdışı seçmenlerin oy kullanma tarihlerine vurgu yaparak, “27 Nisan 9 Mayıs tarihleri arasında seçimler var. Vicdanlı olan herkes bu tarihlerde sandığa gidip oyunu kullanmalı. Yeşil Sol Parti’ye oylarınızı vermenizi istiyoruz” dedi.

Berlin Wedding ilçesinde ayrıca “Buradayız, birlikte değiştireceğiz. Oylar Yeşil Sol Parti’ye” afişleri sokak ve caddelere asıldı.