Berlin'de şehit anması

Özgürlük fedailerinden Kawa Çekdar ve Rodî Berçem için Berlin’de anma etkinliği düzenlendi.

Medya Savunma Alanlarında Ağustos 2023’te şehit düşen Kawa Çekdar (İbrahim Demir) ile Kasım 2021’de şehit düşen Rodî Berçem (Emrecan Şahin) Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen bir anma etkinliğinde anıldı.

Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin (Özgür Kurdistanlılar Meclisi) öncülüğünde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen anma, 14 Temmuz onur direnişinin 67. günü olan 17 Eylül 1982 tarihinde şehadete ulaşan Ali Çiçek şahsında devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada ilk sözü Şehit Aileleri Komisyonu adına Dayê Gozê aldı. Şehit annesi Dayê Gozê, “Şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Şehit anneleri dayanışma içerisinde olup mücadelemizi büyütmeliyiz“ dedi.
Siyasetçi Selahattin Mete ise işgal ve soykırım saldırılarına değinerek, “Düşman umutlarımızı kırmak, nefessiz kalmamızı istiyor. Halkımızı ümitsizliğe sürüklemeyi hedefliyorlar. Lakin 50 yıllık mücadele ile her gün halkımız umutla, mücadeleyle, gün be gün daha fazla örgütlenerek düşmana cevap oluyor“dedi.
Ama, sinevizyon gösterimi ardından “Şehîd namirin” sloganı ile son buldu.