Berlin ve Hannover’de Qamişlo şehitleri için anma

Türk devletinin 6 Ağustos günü Qamişlo’ya saldırısında şehit düşen KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Yûsif Rebanî (Rêzan Cavîd) Berlin’de anıldı. Hannover’de şehitler, yapılan bir mitingle anıldı.

BERLİN


Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KODAR) Yürütme Konseyi üyesi Yûsif Rebanî (Rêzan Cavîd) Berlin’de anıldı.

Nav-Berlin Rojhilat Komisyonu’nun organize ettiği anma, saygı duruşu ile başladı.
Burada konuşan PJAK Genel Meclis Üyesi Ehwen Çiyako, Qamişlo’da katledilen Rêzan Cawid ile  Dijwar Kobanê’yi andı. Rêzan Cawid’in Mahabad gibi Kürdistan için önemli bir kentte dünyaya geldiğini, doğduğu yıl Hümeyni’nin iktidara geldiğini ve Kürt Halk Önderliğine yönelik Uluslararası Komplodan çok etkilendiğini belirtti.

“Bakurê Kürdistan için 1938 Dersim soykırımı sonrası neyi ifade ediyorsa Rojhilat Kürdistan’ı için de 1990’lardan 2000’lere dek olan süreç aynı şeyi ifade ediyor” diyen Çiyako, PJAK’ın kurulmasıyla bu durumun değiştiğine işaret etti. Çiyako, “PJAK’ın kuruluşuna öncülük edenlerden biri de Serok Apo’nun esaretinden en çok etkilenenlerden Rêzan Cawid hevaldi” dedi.
Anma programı Rojhilatlı Dayê Fatma ve Şahap Şêxî’nin şehid Rezan Cawid üzerine yaptığı konuşmalar sonrası Rezan Cawid’in hayat hikayesinin anlatıldığı sinevizyon ve “Şehîd namirin” sloganıyla son buldu.

HANNOVER

Bugün saat 19:00’da Hannover Hauptbahnhof önünde bir araya gelen Kürt ve dostları, Qamişlo ve Minbic’de şehit düşen Özsavunma Birlikleri savaşçılarını yürüyüş ve miting ile andı.
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan mitinge Hannover Halk Meclisi, ATİK, YDG ve PYD temsilcileri katıldı.

ATİK adına konuşan Süleyman Gürcan, "Rojava Devrimini bu tür alçakça saldırılarla, tehditlerle yıldırabileceklerini sanıyorlar. Rojava Devrimi halkların, devrimcilerin ve ezilen işçi sınıfının vücut bulmuş halidir. Biz yılmadık, yılmayacağız. Her koşul altında devrimi savunacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
Mitingin ardından yürüyüşe geçen halk, sık sık "Şehîd namirin”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana Rojava” sloganları attı.