Bern’de 4 Nisan kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş kutlamasında konuşan Eşbaşkan Burhan Karakoç, Kürt halkına öncülük eden Abdullah Öcalan’ın etrafında ateşten bir çember oluşturduklarını söyleyerek, “Hepimizin doğum günü kutlu olsun” dedi.

İsviçre’nin Bern Kantonunda, Kürt Kültür Derneği üyelerinin ve Kurdistanlıların katılımı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 74’üncü yaş günü kutlandı.

Etkinlikte Şehit Atakan Mahir Meclisi adına konuşma yapan Eşbaşkan Burhan Karakoç; “Tarihte bazı günler vardır ki başarının ve zaferin temsilidir. Tıpkı 4 Nisan Önderimizin doğum günü gibi. Bize akıl ile gönül ile mantık ile öncülük etti. Biz Kürt halkı olarak ise Önder Apo’nun etrafında ateşten bir çember olduk. Bazı insanlar ayak izleri ile tarihte beyaz bir sayfa açarlar. Bu yüzden biz Önder Apo’yu Kürt halkının ve ezilen bütün halkların önderi olarak görüyoruz. Ve inanıyoruz ki dünyanın bütün ezilen halkları da bunu böyle biliyor ve görüyor. Kürt halkının ve ezilen bütün halklarının önderi Önder Apo’nun doğum gününü kutluyoruz. Hepimizin doğum günü kutlu olsun“ dedi.

Etkinlik halayla devam etti.