Bern'de PKK yasağı konuşuldu

Almanya'da 26 Kasım 1993’ten bu yana yürürlükte olan PKK yasağına ilişkin paneller serisi İsviçre'nin Bern kentinde başladı.

Polit Bibliothek'te düzenlenen panelde, PKK-Verbot Aufheben Kampagne ( PKK Yasağı Kaldırılsın Kampanyası) aktivistleri Frieda Gertar ile Luis Zilton tarafından birer sunum gerçekleştirildi.

1993'ten bu yana süren PKK yasağının Almanya’nın ile Türkiye ile olan çıkar ilişkileriyle bağlantısına dikkat çekilen konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komplo süreci de değerlendirildi.

PKK yasağının halklar arası bir barışın önünde engel teşkil edildiği belirtilen sunumlarda 40 milyonu aşkın Kürt nüfusunun baskı, zulüm ve asimilasyon politikalarına maruz bırakıldığı örnekleriyle anlatıldı.

Alman Ceza Kanunu’nun 129b maddesine dayanarak Kürt toplumunun kriminalize edildiğine işaret edilen konuşmalarda “Yasak kararı ülkelerin çıkar ilişkileri doğrultusunda alınmıştır. Almanya, bu yasa ile Kürt toplumunun temel haklarını kısıtlamaktadır" denildi.

Panel'de 18 Kasım günü PKK yasağının kaldırılması talebiyle Berlin'de düzenlenecek yürüyüşe güçlü katılım çağrısı da yapıldı.

PKK - Verbot Aufheben Kampagne aktivistleri yarın da Zürih kentinde panel gerçekleştirilecek.