GÖRÜNTÜLÜ

Biel’de Avaşîn Şehitleri için anma

27 Temmuz 2017’de Avaşîn’de şehit düşen Şevîn Azad (Özlem Berfe), Ali Çiçek Cûdî (Hacı Sezer) ve Sarya Ronahî Zagros (Leyla Avcı) için İsviçre’nin Biel şehrinde bir anma etkinliği düzenlendi.

ŞEHİT ANMASI

Biel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) öncüğünde bir anma gerçekleştirildi. Anmaya Şevîn Azad ve Sarya Ronahî Zagros’un ailelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.


Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte ilk konuşmayı Biel Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanı Ahmet Kaya yaptı. Bugün Kürt halkının geldiği düzeyin şehitlerin ödediği bedel sayesinde olduğunu belirten Kaya, “Bizler şehitlerimize her zaman ve her koşulda sahip çıkacağız” dedi.

KOMAV adına konuşan Mustafa Karahan ise yıllardır Kürt Halkının mücadele ettiğini ve bu mücadelede binlerce şehidin verildiğini belirterek “Son dönemde işgalci Türk devletinin saldırılarına katkı sunan Barzani ailesini görüyoruz. Bu Kürtler için bir utançtır. Kürt halkı bu utanca dur demelidir. İşgalcilerle ortak hareket edenleri kınıyoruz. İşgalci Türk devleti 4 parça Kurdistan’daki Kürt kazanımlarını yok etmek istiyor. Buna karşı direnen be bu uğurda şehit düşenleri saygıyla anıyorum” dedi.

İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) aktivisti Sozdar Sidar konuşmasında işgalci Türk devletine karşı direnen en büyük gücün gerilla olduğuna vurgu yaparak “Şehitlere yaklaşımımız sıradan olamaz. Onlar bu halkın çocuklarıdır. Sizlerin içinden çıkıp gittiler. Böylesine vahşi bir düşmana karşı olağanüstü bir direniş sergiliyorlar. Önder APO ‘PKK şehitlerin partisidir’ demişti. Gerçekten de PKK şehitler partisidir. Her alanda saldırı var ama en büyük saldırı gerillalarımıza yapılıyor. Çünkü en fazla direnen gerilla oluyor. Biz bulunduğumuz her alanda bu direnişe göre kendimizi mücadeleye katmalıyız. İşte son günlerde basında da takip ediyorsunuz. Kürtçe ezgiler eşliğinde halay çekenler tutuklanıyor. İki kelime Kürtçe yazıya tahammül edemiyorlar. Türk devleti, kendi varlığını Kürt halkının yoklığu üzerinde inşa ediyor. Bir tek kalıncaya kadar bu direniş sürecek. Bugün işgalcilerle hareket edenler şunu unutmasın ki Kürt halkı tarih boyunca direndi, bundan sonra da direnecek. Şehitlerimiz bizlerin onurludur” dedi.

Anmaya katılan Sarya Ronahî Zagros ailesi adına Dilbirin Merdin ve Şevîn Azad’ın ailesi adına Cumhur Şedal birer konuşma yaptı. Duygulu anların yaşandığı konuşmaların katılımcılar “Şehid Namirin” sloganları attı.

Anma, gösterilen sinevizyondan sonra “Şehit Namirin” sloganıyla sona erdi.