BM eylemcileri Dünya Kobanê Günü'nü selamladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için BM önünde eylem yapan Kurdistanlılar, Dünya Kobanê Günü'nü selamladı.

"Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde sürdürülen eylemde bu hafta '1 Kasım Dünya Kobanê Günü' selamlandı.

BM Ofisi'nin bulunduğu Nations Meydanı'nda 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle sürdürülen oturma eyleminde halkların DAİŞ barbarlığına karşı savunulduğu Kobanê zaferi selamlandı.

Oturma eylemi  2014’te Kobanê ve insanlık için mücadele yürütürken bu uğurda şehit düşen YPG-YPJ' li savaşçılar, Özgürlük Gerillaları ve Kurdistan ile dünyanın her yerinden savaşmak için gelen kahramanlar şahsında saygı duruşuyla başladı.
Cenevre eylem tertip komitesi adına Rıza Çetinkaya Kobanê Direnişi'nin kahramanları anarak burada kısa bir konuşma yaptı.
Daha sonra Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi, Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen tecrit işkencesine ve Kurdistan'a yönelik saldırıların boyutuna ilişkin bir değerlendirme yaptı.

'TECRİDİ KIRACAĞIZ'

Çelebi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 "Ortadoğu'da yaratılan kaos ile yeni dünya düzeni adı altında Kürt halkını kimliksiz, topraksız ve Önderliksiz bırakmak adına  bugün Önder Apo tecrit işkencesine tabi tutulurken, Kurdistan toprakları da işgal saldırıları altında her gün bombalanıyor. Önder Apo'ya yönelik 3 yıldır sürdürülen ağır tecrit aslında bunun planlamasıdır. Bu plan karşısında bizler Kürt halkının dostlarının öncülüğünde başlatılan 'Öcalan'a özgürlük Kürt sorununa çözüm,2 hamlesine sahip çıkacağız. Bu hamle ile faşist ve işgalci güçleri boşa çıkartırken Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırıp Kürt halkı olarak bu yeni süreçte özgür Önderlik ve özgür halk olarak yerimizi alacağız."