BM önünde 10 Ekim Hamlesi selamlandı

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" şiarıyla 10 Ekim'de küresel çapta başlatılan hamle İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) önünde selamlandı.

BM Ofisi'nin bulunduğu Nations meydanında 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba "Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında yetkili kurumlara  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması çağrısı yapan Kurdistanlıların eylemi devam ediyor.

Bu hafta düzenlenen eylemde Türk devletinin 4 Ekim günü soykırım saldırısında Dêrik’te şehit düşen 29 İç Güvenlik Güçleri üyesi anıldı. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'yi hedef alan imha saldırılarına karşı mücadelenin sürdürüleceği vurgulanırken, Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) eşbaşkanları  tarafından yapılan konuşmalarda ise 10 Ekim Hamlesi selamlandı.

'ABDULLAH ÖCALAN ŞAHSINDA KÜRT HALKI TECRİTTE'

CDK Eşbaşkanı Tuba Yılmaz, "Önderliğimizin özgürlüğü için dünyanın dört bir yanından Kürt dostlarının başlattığı bu hamleyi sahipleniyoruz" dedi.

CDK Cenevre Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi de Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına tecrit, soykırım uygulandığını ifade etti.

4 parça Kurdistan'a yönelik saldırılara dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Çelebi, bu saldırıların tecrit ile bağlantısına işaret etti.

 Uluslararası kurum, kuruluş ile devletlerin de bu tecrit ve tecritle bağlantılı saldırıların sürdürülmesindeki payına değinerek konuşmasını sürdüren Çelebi, şöyle dedi:

"Burada 10 Ekim Hamlesine sahip çıktığımızı deklare ediyoruz. Önder Apo yeni bir felsefe ve paradigma ile dünyaya yeni bir model sundu. CPT (Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi) başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara sorumluluklarını yerine getirerek tecridin son bulması için harekete geçmesi çağrısını tekrar ediyoruz."