GÖRÜNTÜLÜ

BM önünde 45 aydır ‘Abdullah Öcalan'a özgürlük’ yankılanıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde yaşayan Kürdistanlıların sürdürdüğü oturma eylemi 45'inci ayına girdi.

Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nin yer aldığı Nations Meydanı'nda "Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba oturma eylemi düzenleniyor. 

Bu hafta düzenlenen eylemde 43 aydır hiçbir haber alınamayan Abdullah Öcalan'ın durumuna bir kez daha dikkat çekildi. 

Eylemde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin İmralı kararlarının uygulanması ve Abdullah Öcalan'a umut hakkının verilmesi taleplerinin yer aldığı dövizler taşındı. 

Eylem sırasında yapılan konuşmalarda da BM, Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi başta olmak üzere uluslararası kurumlara Kürt sorunun çözümü ve Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanmasının tek şartının Abdullah Öcalan'la diyalog yollarının açılmasından geçtiği hatırlatıldı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından eylem komitesi adına Ramazan Kızılkurt Abdullah Öcalan üzerinde 43 aydır devam eden mutlak iletişimsizlik haline ilişkin bir konuşma yaptı. 

Kızılkurt, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde sürdürülen tecrit işkencesiyle Kürdistan'ın işgalinin ve Kürt halkına yönleik soykırımın tamamlanmak istendiğini söyledi.

İşgal ve soykırıma karşı Medya Savunma Alanları başta olmak üzere dört parça Kürdistan'da gerilla mücadelesinin sürdüğünü ifade eden Kızılkurt "Kürdistan özgürlük gerillaları işgal ve soykırım saldırılarına karşı Zap, Avaşîn, Metîna başta olmak üzere 4 parça Kürdistan'da destansı bir direniş sergilemektedir." diye konuştu.

Gerilla direnişini selamlayan Kızılkurt diasporada yaşayan Kürdistanlılar olarak Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü sağlanıncaya, işgal ve soykırım saldırıları sonlandırılıncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceklerini vurguladı.