BM önünde bu hafta: Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü derhal sağlansın

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağıran BM Ofisi önündeki eylemciler, barış ve özgürlüğün adresinin mimarının Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde “Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana her Çarşamba düzenlenen oturma eylemi bu hafta da devam etti.

Eylemde 2 Eylül tarihinde gerçekleşen hava saldırısı sonucu şehit düşen Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) savaşçısı Roşna Egîd anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ardından Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) adına Kasım Erik söz aldı. Türk devleti ve desteklediği çeteleri eliyle Kurdistan’da kirli bir savaş politikası yürütüldüğünü belirten Kasım Erik, Kürt halkının kahraman gerillalarının soykırım savaşına karşı çetin bir mücadele verdiğini ifade etti. Saldırıların temelinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin olduğunu söyleyen Erik, “Türk devletinin Kürt halkını Önderliksiz, iradesiz, mücadelesiz bırakma çabasına karşı mücadelemizi Önder Apo'yu özgürlüğüne kavuşturuncaya kadar sürdüreceğimiz sözünü buradan veriyoruz" diye konuştu.

Cenevre Demokratik Kürt Konseyi Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi ise, İmralı hapishanesinde tutulan Abdullah Öcalan'dan yıllardır haber alınamadığını belirterek, Uluslararası Komploda rol oynayan güçlerin İmralı tecridinden birinci derecede sorumlu olduklarını söyledi. Devamla ise, “Bugün Rojava'ya, Başûr'a ve Bakur’a Türk devlet saldırılarının temelinde İmralı tecrit işkencesi gerçekliği yatmaktadır. Barış ve özgürlüğün gerçek mimarı Önder Apo'nun kendisidir. Fiziki özgürlüğü derhal sağlanmalıdır" dedi.

Çelebi'nin konuşması sonrası, 9 Eylül'de Almanya'nın Frankfurt kentinde gerçekleştirilecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne katılım çağrısında bulunuldu.