BM önünde direniş sürüyor: Gerilla direnişi selamlandı

BM önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için direniş sürüyor. Eylemde gerilla direnişi de selamlandı.

Cenevre Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde 25 Ocak'tan bu yana Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için "Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesini sahiplenen Kürdistanlıların her çarşamba düzenledikleri oturma eylemi devam ediyor.

BM önünde açılan direniş çadırı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Fransızca savunmaları, eserleri ve broşürleri ile donatılırken, aktivistler tarafından okunan bildirilerle eylemin içeriğine yönelik bilgilendirmede bulunuluyor.
Eylemde başta Zap, Metina ve Avaşin olmak üzere Medya Savunma Alanlarında süren direnişte şehit düşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

'TÜRK DEVLETİ YENİLİYOR'

CDK Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam tarafından yapılan konuşmada, 4 parça Kürdistan'a yönelen işgal ve katliam saldırılarına karşı süren gerilla direnişi selamlandı, şöyle denildi:

"İşgalci Türk devleti bugün gerillanın işgale ve katliama karşı sürdürdüğü muhteşem direniş karşısında güç kaybederek yenilgiye doğru gitmektedir. Yine bugün görülmüştür ki kendi içlerinde yaşadıkları iç hesaplaşmalar ve yürüttükleri kirli politikaların açığa çıkmasında Kürt halkının vermiş olduğu mücadelenin önemi ortaya çıkmıştır. Bizler bulunduğumuz her yerde 'Dem Dema Azadiye' hamlesine sarılarak Kürdistanlılar olarak faşizme karşı mücadelemizi zafere taşıyacağız."