BM önünde gerilla mücadelesi sahiplenildi

Kürdistanlılar, BM binası önünde kimyasal saldırıları protesto etti, gerilla mücadelesini sahiplendi.

Avrupa devletleri, Birleşmiş Milletler (BM), NATO ve OPCW gibi yetkili kurumlara görevlerini yetirme çağrısında bulunan İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar, bu kapsamda Cenevre kentinde bulunan BM Ofisi önünde 3 günlük oturma eylemi başlatmıştı. 3'üncü gününde oturma eylemini sürdüren Kürdistanlılar, yarın ise  Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği binası (Quai Wilson 47, 1201 Geneve) önünde saat 13.00'te başalayacak yürüyüşün ardından BM önünde bir miting gerçekleştirecek.

Oturma eylemi, isimleri tek tek okunarak kimyasal silahlarla şehit düştükleri açıklanan HPG ve YJA-Star gerillaları şahsında saygı duruşuyla başladı. Kimyasal ve zehirli gaz kullanımının teşhir edildiği tulumlar giyen eylemciler, aynı amaçla hazırlanan pankartları taşıdı.

SESSİZLİĞE VE İHANETE TEPKİ

Cenevre Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, "Bugün AKP/MHP faşist rejimi kendi geleceğini teminat altına almak için bu saldırılarını tüm dünyanın gözü önünde sürdürmekten geri kalmamıştır. Bu saldırılara karşı sessizliğini koruyan BM ve yetkili kurumlar da sessizlikleriyle Türk devletinin bu saldırılara ortak olmuşlardır" dedi.

KDP yönetiminin Türk devletiyle bir ailenin menfaatlerini göz önüne alarak ihanete yönelmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Atasoy'un konuşması sonrası İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer söz aldı.

"Tüm dünyanın gözü önünde uluslararası hukukta insanlık ve savaş suçu olarak kabul edilen kimyasal silah kullanımıyla Kürt halkının çocuklarının katledilmesini kabul etmiyoruz" diyen Sürer, "Kürt kadını, Kürt anaları olarak bu saldırılar duruncaya kadar, yetkili kurum ve devletler sorumluluğunu üstlenene kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz" mesajını verdi.

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

Sürer, şunları söyledi: "BM önünde oturma eylemini sonlandırırken yine Kürtler ve dostları olarak yarın Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği binası önünden başlayarak BM önünde sonlandıracağımız yürüyüşle taleplerimizi dile getireceğiz. Kürdistanlılar başta olmak üzere tüm demokrasiden yana herkesi yürüyüşe çağırıyoruz."

CDK Cenevre adına Ramazan Baytar tarafından basın metninin okunduğu eylemde Kürtler, kimyasal ve zehirli gaz kullanımına karşı gerilla mücadelesinin sahiplenildiği sloganlar attı.