BM önünde süren oturma eylemi 7'nci ayına girdi

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde tecride ve işgale karşı yürütülen oturma eylemi yedinci ayına girdi.

Kürdistanlıların 25 Ocak'tan bu yana her Çarşamba BM Ofisi önünde açtıkları direniş çadırı etrafında oturma eylemi sürdürüyor. Oturma eylemi “Tecride, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında başlatılmıştı.

Bu çarşamba, Türk devletinin işgal saldırılarında Xakurkê bölgesinde şehit düşen gerillalar şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı Kürdistan’dan yürütülen gerilla mücadelesine değinen İsviçre Demokratik Kürt Toplumu (CDK-S) Eşbaşkanı İsmail Kardaş, “Dem dema azadiyê ye’ hamlesini sahiplenerek bulunduğumuz her yeri direniş mevzisine çevireceğiz” dedi.

Kardaş, “Önderliğimizin direniş çizgisini esas alarak Kürdistan'ın, Kürt halkının ve Önderliğimizin özgürlüğünün sağlanması için gerilla mücadelesini sahipleneceğiz” vurgusunda bulundu.

CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer de Kürdistanlılara seslenerek şunları belirtti:

“25 Ocak'tan bu yana Kürdistanlılar, 22 yıldır devam eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sonlandırılması ve Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle BM önünde oturma eylemlerini sürdürüyor. Dört parça Kürdistan'da işgale karşı gerillalar nasıl topyekûn bir direnişle cevap oluyorsa bizde başta kadınlar ve gençler olarak bu direnişe cevap olabilmeliyiz. Kürt kadınlarının ve Kürt gençlerinin işgale karşı vereceği topyekûn direnişle bizler Önderliğimizi ve Kürdistan'ı özgürleştireceğiz.'

Konuşmalardan sonra “Dem dema azadiyê ye” hamlesini sahiplenen sloganlar atıldı.