Yaşamını yitiren Barış Anneleri BM önündeki eylemde anıldı

BM önündeki eylemde, İmralı tecridi protesto edildi, kazada yaşamını yitiren Barış Anneleri anıldı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü isteyen Kurdistanlıların eylemi 3'üncü yılına yaklaşıyor.
Bu hafta düzenlenen oturma eyleminde, geçtiğimiz gün savcılık ifadesi için Gever’den Colemêrg'e giderken  dönüş yolunda  geçirdikleri kaza sonucu yaşamlarını yitiren  Barış Anneleri Adalet Safalı ile Perişan Akçelik ve Akçelik'in oğlu Cihan Akçelik anıldı.

'Dem dema azadiyê ye' hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana Birleşmiş Milletler Ofisi'nin bulunduğu Nation Merydanı'nda açtıkları direniş çadırı etrafında Kurdistanlılar oturma eylemini sürdürüyor.

Barış Anneleri şahsında saygı duruşu ile başlayan eylemde konuşan Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Tuba Yılmaz, her taraftan Kürtlerin soykırım politikalarına tabi tutulduğunu söyledi.

'TECRİDE KARŞI EYLEMLER BÜYÜTÜLMELİ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit işkencesinin 30 aya yakın süredir kesintisiz sürdüğünü hatırlatan Yılmaz, tecridi kırmak için yapılan eylemlerin yetersiz kaldığını söyledi.
Açıklamada, "Bugün elimizdeki tüm kazanımlar Önderliğimiz ve onun güçlü direnişi sayesinde elde edilmiştir. 40 yıldır süren mücadeleyle elde edilen kazanımları boğmak adına Önderliğimize yönelik tecrit derinleştirilmiş tecrit derinleştikçe Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelen saldırılarda aynı oranda artırılarak sürdürülmektedir. Bunun içindir ki eylemlerimizi daha güçlü kılmalıyız" denildi.
Yılmaz, tecride ve saldırıların boyutuna dikkat çekerek, Kurdistan'ın doğasını hedef alan orman yangınlarının, başta Kürdistan olmak üzere Türkiye'de dur durak bilmeden yürütülen kadın katliamlarının tecrit ve soykırım politikaları ile bağlantılı olduğuna işaret etti.

Yılmaz, bu nedenle eylemlerin daha güçlü yapılması gerektiğini yineledi.

Diğer Eşbaşkan Mehmet Latif Çelebi ise 2 Eylül'de Fransa'nın Strasbourg kentinde "Özgür Önderlik Özgür Halktır" şiarıyla yapılacak merkezi yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.