BM önündeki eylemde depremzedeler için dayanışma çağrısı

Cenevre'deki BM önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için sürdürülen eylemde depremde yaşamını yitirenler anıldı, dayanışma çağrısı yapıldı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler Ofisi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için sürdürülen oturma eyleminde Kurdistan'daki depremde yaşamını yitirenler anıldı.

'Dem dema azadiyê ye' hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba oturma eylemi düzenleniyor. Kurdistan ve Türkiye kentlerinde yaşanan depremde yaşamını yitiren binlerce insan başta olmak üzere Kurdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

'HEYVA SOR'UN KAMPANYASINA GÜÇLÜ KATILALIM'

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Erdal Atasoy, Kürt halkının 100 yıldır savaş ve katliamların hedefi olduğunu söyleyerek, Türk devletinin Kürt politikasını hatırlattı. Atasoy, "Kurdistan halkı bugün de deprem gibi bir felaketle karşı karşıya kaldı. Depremin Kurdistan'da yarattığı yıkım ortaya çıkmaya başladı. Türk devleti deprem bölgelerine giden yardımları engelliyor. Heyva Sor'un başlatmış olduğu yardım kampanyasına daha güçlü katılım sağlanmalı" dedi.

Eylemde, 12 Şubat'ta Fransa'nın Strasbourg kentinde 15 Şubat Komplosu'nun protesto edileceği yürüyüşe katılım çağrısında da bulunuldu.