Bremen’de Ekim Şehitleri anıldı

Özgürlük Mücadelesi’nin Ekim ayı şehitleri Bremen’de anıldı. Etkinlikte “Önderliğin özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm hamlesini omuzlayarak sonuca götürmemiz gerekir ki, bu şehitlerin anılarına layık olabilecek bir yaşamı yaratalım” denildi.

Almanya’nın Bremen kentinde Bremen Demokratik Kürt Toplum Meclisi (DKTM), Sêvê Kadın Meclisi ve KOMAW öncülüğünde Ekim Ayı Şehitleri anıldı.

Bremen DKTM’de düzenlenen anma etkinliği şehitler için saygı duruşu ile başladı. Sırasıyla Bremen Şehit Aileleri Komisyonu adına Dayika Xeysa, PYD adına Şerzad Elo ve Bremen DKTM Eşbaşkanı Sait Bilgin, Kongra-Star adına Diya Selim birer konuşma yaptı.

DAYIKA XEYSA: ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Sağlık sorunlarına rağmen anma programına katılan ve katılımcılara hitaben konuşan Şehit Aileleri Komisyonu Üyesi Dayika Xeysa özgürlük mücadelesinde şehit düşenleri anarak başladığı konuşmasında, “Bizler ne kadar şehit versek de mücadelemizden asla vazgeçmeyecek, şehitlerimize sahip çıkacağız” dedi.

ŞERZAD ELO: GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRİRSEK ZAFER BİZİM OLACAKTIR

Şerzad Elo, “Şehitler sadece askeri düşünceye sahip oldukları için şehit düşmediler. Kuşkusuz politik hedefleri vardı. Bunların politik amaçlarını anladığımızda Türk devletinin neden özgürlük gerillasına saldırı düzenlediğini, çetelerin neden saldırı gerçekleştirdiğini anlarız. Eğer şehitler çizgisinde gücümüzü birleştirirsek zafer bizlerin, halkımızın olacaktır” dedi.

SAİT BİLGİN: HAMLEDE ROLÜMÜZÜ OYNAYALIM

Bremen Demokratik Kürt Toplum Meclisi Eşbaşkanı Sait Bilgin ise, Kürt dostları, aydın, akademisyen, yazar, siyasetçiler tarafından başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesine katılım çağrısı yaptı ve “Hamlede rolümüzü oynayalım” dedi. Konuşmasına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bir alıntı ile başlayan Eşbaşkan Bilgin, “Nasıl ki bir Kürt isyanından sonra Türk basını, Ağrı dağının resmini çekip ‘Muhayyel Kurdistan burada meftundur’ başlığı attıysa, bugün Türk devleti İmralı tecridi ile muhayyel Kurdistan İmralı’da meftundur demek istemektedir. Bunun için mutlak tecrit uyguluyorlar. Bu tecridi Kürt halkına, Türkiye halklarına ve Ortadoğu’ya yaymak istiyorlar. Bildiğiniz gibi Kürt halkının dostları bir hamle başlattı. Önderliğin özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm hamlesine doğru katılımı sağlamamız gerekiyor. Kürtlerin hamleyi omuzlayarak sonuca götürmesi gerekir ki bu şehitlerin anılarına layık olabilecek bir yaşamı yaratalım. Bunun yolu hamlenin başarısından geçiyor. Yani Önder Apo’nun özgürlüğünden ve Kürt sorununun çözümünden geçiyor. Bunda rol almamız gerekiyor. Bunda rol almamızın en iyi yolu da birbirimizi ikna etmekten geçiyor.”

DIYA SELÎM: ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE DÜNYA BİZİ TANIYOR

Kongra-Star adına konuşan Diya Selim ise Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarına vurgu yaptı. Diya Selîm, Kürt halk tarihinde verilen bedellere değinerek şöyle konuştu: “Kürt halkı olarak tarihimizde yüz binlerce şehit verdik. Savaş, katliam, talan, soykırımlara rağmen hiçbir zaman baş eğmedik. Direndik, çünkü bir davamız var, şehitlerimiz var, hakkımız var. Şehitlerimiz olmasaydı dünyadaki bazı halklar gibi yok olacaktık. Şehitlerimiz, kahramanlarımız sayesinde bugün Kürt halkının varlığı Ortadoğu’da kabul ediliyor. Belki acılar çekiyoruz ama görüyoruz ki, dünya gün geçtikçe Kürt halkına açılıyor. Dostlarımız artıyor, insanlık bizi kabul ediyor.

Anma programı Ekim şehitleri için hazırlanan sinevizyonun gösterimi ardından son buldu.