Britanya’da Emek ve Özgürlük İttifakı için Seçim Koordinasyonu

Britanya’da kurulan Seçim Koordinasyonu’nun Emek ve Özgürlük İttifakı’nı desteklediklerini ilan etti.

Londra’da Kürt Halk Meclisi, Britanya Alevi Federasyonu, Tohum Kültür Merkezi, Göçmen İşçiler Kültür Derneği, Day-Mer, Cemevi, Koçgirililer Derneği ile yöresel derneklerden oluşan Britanya Seçim Koordinasyonu Türkiye’de 14 Mayıs’ta öngörülen seçimlere ilişkin Britanya Alevi Federasyonu (BAF) binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, birçok kurum temsilcisi, yazar, aktivist ve Kürt siyasetçi Osman Baydemir de katıldı.

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI DİYORUZ

Britanya Seçim Koordinasyonu’nun “Halklar kazanacak faşizm kaybedecek” şiarı ile gerçekleştirdiği açıklamayı Day-Mer Başkanı Feyzullah Cinpolat yaptı.

Cinpolat, 14 Mayıs seçimlerinin demokrasi-faşizm, hukuk-hukuksuzluk, özgürlük-yasak, refah-yoksulluk ve umut ile umutsuzluk arasında tercih yapılacak bir seçim olacağını vurguladı.

Bugün safları sıklaştırmanın, mücadeleyi büyütmenin yaşamsal önem taşıdığı bir dönem olduğunu söyleyen Canpolat, seçimler de Emek ve Özgürlük İttifakı’nın destekleyeceklerini belirtti.

Cinpolat, şöyle konuştu: “Türkiye halklarının, ezilen, sömürülen, katledilen, yok sayılan insanlarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi görmezden gelen sisteme karşı; ranta, talana, inkara, asimilasyona, etnik kökenlere karşı ırkçı saldırılara , anti demokratik uygulamalara, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen; başını gerici, ırkçı, faşist, AKP-MHP’nin çektiği, Talibancı İttiafaka karşı ‘Hayır’! Üçüncü yol var. Üçüncü yol Emek ve Özgürlük İttifakı diyoruz. Bizler Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri Britanya Seçim Koordinasyonu olarak bu bilinçle hareket edecek, bu bilinçle alanlarda olacağız. Seçim gününe kadar bu çalışmaları ve mücadeleyi sizlerle birlikte örecek, birlikte büyüteceğiz.”

TAYBET ANAYI UNUTMA!

Kürt siyasetçi Osman Baydemir ise seçim için harcanan tüm bu emeklerin 15 Mayıs sabahı aydınlık bir geleceğe uyanmayı getireceğini ifade etti.

Baydemir, demokrasiye, özgürlüğe adalete inanan Kürdistan halkının bir evladı olarak bu seçim maratonunda bir nefer olarak yer alacağını belirterek, halka özgürlüğü armağan edene kadar asla vazgeçmediklerini ve asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Sandık başına gitmenin önemine vurgu yapan Baydemir, şöyle konuştu:

“Sandık başına giderken Taybet anayı unutmayacağız. Sandık başında cezaevlerinde bulunan Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Nurhayat Altun ile birlikte cezaevlerinde tutsak bulunan on binlerce yoldaşımızı düşünerek gideceğiz. Cizre vahşet bodrumlarında diri diri yakılan canlarımızı unutmadan gideceğiz. KHK ile aşına ekmeğine göz koyulanları düşünerek gideceğiz. Deprem de enkazın altında günlerce yardım bekleyerek can veren canları düşünerek oy vereceğiz. Elimiz de bir fırsat var. Bu fırsatı barışa, adalete ve özgürlüğe dönüştürmek, Yezid’in yıkılmasına dönüştürmek bir onurdur.”

Bütün oyların kullanılması konusunda aktif bir çabanın içerisinde olacaklarını belirten Baydemir, “Adam kazanmayacaktı adam kazandı dediler. Adam kazanmadı kazanmayacak halklar kazanacak. Emek ve özgürlük kazanacak” diye noktaladı.