Britanya DGB’den işgal protestosu

Britanya Demokratik Güç Birliği bileşenleri, 1 Eylül dolayısı ile Başbakanlık binası önünde bir araya gelerek, Türk devletinin savaş ve işgal politikalarını protesto etti.

Aralarında Kürt Halk Meclisi, Alevi örgütleri, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi ve GİK-DER’in de bulunduğu  Britaya Demokratik Güç Birliği, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile İngiltere’nin başkenti Londra’da, Downing Street’teki Başbakanlık binası önünde bir eylem gerçekleştirdi. Yapılan eylem de sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Kürt jenosidine hayır”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî Serok Apo” şeklinde sloganlar atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile YPG ve YPJ flamalarını taşındığı eylemde, Türk devletinin savaş politikaları protesto edildi. İngiltere’nin Türk devletine yönelik desteğinin çekilmesi istenen eylemde, Türk devleti verilen destek ile insanlık suçlarına ortak olunduğunun altı çizildi.

Türk devletinin, uluslararası alanda savaş suçu olarak kabul edilen kimyasal silah ve zehirli gazlar kullandığına dikkat çekilen açıklamada, “Hunharca sivilleri, kadınları, çocukları kimyasal silahla katleden faşist Türk devleti, NATO desteğiyle uluslararası kanun tanımadan Rojava'ya girmekte ısrar etmekteyken, Kürdistan özgürlük hareketini imha etme politikalarını uluslararası örgütler aracılığıyla, Avrupa ve Ortadoğu devletleriyle yoğunlaştırılmış diplomasi trafiğiyle sürdürmektedir. Türk ordusu bu saldırılarını gerçekleştirirken, karadan KDP desteği ile sivil yerleşim yerleri dahil olmak üzere birçok alanda katliam gerçekleştirmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında Kürt halkına karşı başlatılan bu topyekun savaş politikaları kınanarak, savaş politikalarına karşı yekvücut halinde mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulunuldu.

Türk devletinin savaş suçlarını anlatan bildirilerin dağıtıldığı eylem, alkış ve sloganlarla sona erdi.