Britanya ve İsveç'te Kardeş Aile Kampanyası yayılıyor

HDP’nin startını verdiği 'Kardeş Aile Kampanyası'na Britanya'da bir haftada 200 aile katılarak destek verdi. İsveç Söderhamn'da da kampanyanın startı verildi.

Koronavirüs salgınından dolayı özellikle Kürdistan’da yoksul ve ihtiyaç sahibi aileler ile dayanışma amacıyla HDP tarafından başlatılan ve Avrupa’da Heyva-Sor tarafından yürütülen Kardeş Aile Kampanyası'na Britanya’da bir hafta da 200’ü aşkın kişi katılarak destek verdi.

Heyva-Sor UK Temsilciliği’nin başlattığı kampanya için Britanya Kürt Halk Meclisi ve bileşenleri de kolları sıvamış durumda. Yine Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER) ile Kürecikliler Derneği başta olmak üzere kampanyaya birçok kesim destek vererek, üyelerine kardeş aile edinmeleri için çağrısında bulundu.

Kampanya kapsamında aileler tek tek aranırken, hem Kürdistan’da salgından dolayı halkın yaşadığı zorluk ve sıkıntılar anlatılıyor hem de verilecek desteğin önemine vurgu yapılıyor. Yine Galler ve İskoçya ile İngiltere’nin Londra, Brighton, Hull, Liverpool ve Exeter’de kampanya için çalışmalar sürdürülüyor.

‘EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ HALKIMIZ VE KURUMLARIMIZ'

Heyva-Sur UK, “Biz devletsiz bir halkız. Bizim en büyük gücümüz halkımızdır onun kurumlarıdır. Devleti yok derken devlet dediğimiz güçler, bugün halkımızı salgınla baş başa bırakmış ve aslında ölüme terk etmiştir. Bakın Kuzey Kürdistan’da devlet koronavirüse karşı test bile uygulamıyor. Faşizm bu salgında da devreye girmiştir. AKP-MHP faşist rejimi aslında bu süreci de fırsat bilip Kürt halkına herhangi bir destekte bile bulunmayarak, kaderlerine terk etmiştir” açıklamasında bulundu.

Rojava’da imkânların çok sınırlı olduğuna dikkat çeken Heyva-Sor, "Biz en azından bir şekli ile bu virüse karşı kendimizi koruma altına alabilirken, halkımız ise ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Elbette ki biz bu süreci de dayanışma içerisinde atlatacağız” diye kaydetti.

KAMPANYA ŞARTLARI

Heyva-Sor UK, İngiltere’deki Kürt halkı ve dostlarını bir an önce Kardeş Aile Kampanyası'na katılarak küresel salgın karşısında halkın yaralarını sarmaya davet etti.

Heyva-Sor UK’nin başlattığı kampanya şartları:

"1- Kardeş aileye 3 ay boyunca en az aylık 100 pound gönderilmesi gerekmektedir.

2- Yardım edilecek kardeş ailenin bilgileri Heyva Sor tarafından verilecektir.

3- Kardeş aile edinen aile yardımı direkt kendisi gönderebileceği gibi bu yardımı Heyva Sor’a göndererek de aileye ulaştırılmasını sağlayabilir."

KATILMAK İSTEYENLER İÇİN

Kampanyaya katılmak isteyenler için banka bilgileri ise şöyle:

Britanya

Kurdish Red Moon (Heyva Sor a Kurdistanê)

Fairfax Hall 11 Portland Gardens London N4 IHU

Tlf: 0044 7780 179787

E-mail: [email protected]

Registered Charity No: 10 93 741

Company No: 42 85 714

The Co-operative Bank

Bank Sort code: 089299

Bank Account No: 65863091

IBAN: GB55 CPBK 0892 9965 8630 91

BIC: CPBK GB22

http://heyvasoruk.org/

KAMPANYA SODERHAMN'DA DA START ALDI

İsveç'in Söderhamn kentinde Kürt halkıyla dayanışma amacıyla çalışma yürüten Söderhamn İnisiyatifi de kampanyaya katıldı.

Yazılı bir açıklama yapan Söderhamn İnisiyatifi, Türk devletinin pandemiyi Kürdistan halkına silah olarak kullandığına dikkat çekti.

İnisiyatif, ilçe halkına Hevya Sor'un Avrupa'da başlattığı kampanyaya katılma çağrısı yaptı.

Şimdiye kadar 900 Euro toplayan Söderhamn İnisiyatifi, ilk aşamada Amed'de belirlenen 10 aileye ayda 100 Euro tutarında maddi yardımda bulunacağını açıkladı.