Brüksel, Paris ve Frankfurt'ta işgalci Türk devleti kınandı

Belçika’nın başkenti Brüksel, Fransa’nın başkenti Paris'in Villiers-le-Bel banliyösü ve Almanya'nın Frankfurt şehirlerinde gerçekleştirilen eylemlerle işgalci Türk devletinin JIN TV’yi hedef alan saldırıları kınandı.

BRÜKSEL

Brüksel’de saat 12’de merkez tren garının önünde bir araya gelen bir grup eylemci, Türk devletinin Rojava’da Jin TV’ye ait bir aracı hedef almasını kınadı.

Sessiz bir oturma eylemi yapan katılımcılar TJK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıdı.

Eylem sonunda “Jin Jiyan Azadi” ve “Bimre Ixanet” sloganları atıldı.

VILLIERS-LE-BEL

Fransa’nın başkenti Paris'in Villiers-le-Bel banliyösünde ise bir grup eylemci bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türk devletinin saldırılarına Barzani ailesinin yaptığı ortaklığın kınandığı eylemde “Kürt halkının özgürlüğü ulusal birlik çizgisinden geçer” mesajı verildi.

Eylem “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.  

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde Türk devletinin gazetecileri ve diğer sivilleri de hedef alan saldırılarını protesto amaçlı Kürt Halk Meclisi ve Amara Kadın Meclisi’nin organizesiyle miting düzenlendi. Mitingde Türk devletinin işgal saldırılarına ortaklık eden KDP de teşhir edildi.

Kent merkezindeki Hauptwache’de gerçekleştirilen mitingde bildiriler de dağıtıldı. Sık sık “Katil Erdoğan”, “Bimre xiyanet”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana Rojava” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.