CÎK’den Kürt Kültür Festivali’ne katılım çağrısı

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), Avrupa’da yaşayan Kürt halkının en büyük buluşması olan Kürt Kültür Festivali’ne katılımın, kültürel değerlere ve özgürlüğüne sahip çıkmanın bir gereği olduğunu belirtti.

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), 21 Eylül’de Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek 32’nci Uluslararası Kürt Kültür Festivali’ne katılım çağrısında bulundu.

Yazılı açıklamada, “Bu festival, Kürt kültürünün yaşatılması ve Kürt kültürüne yönelik saldırılara karşı birliğin sağlanması adına büyük bir buluşma olacak” denildi.

Avrupa’da yaşayan tüm Kürdistanlıların, kültürel hassasiyetlerini ön planda tutarak festivale katılması gerektiği ifade edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Kültürel değerlerimize ve toplumumuzun özgürlüğüne sahip çıkmak için bu önemli günde bir araya gelelim. Yaratanın adaleti, halkların eşitliği ve özgürlük mücadelesinin kutsallığıyla bir araya gelen her ses, zulme ve haksızlığa karşı yükselen bir duadır. Bugün festivalimiz, insanlığın ve halkımızın ortak değerlerine ve özgürlük mücadelesine olan inancımızı haykırmak ve değerlerimize sahip çıkmak için bir fırsattır. Ülkemize, barışın, adaletin ve özgürlüğün hâkim olduğu günlere olan umudumuzla festival alanında buluşalım.”